Novo dečje igralište u Užicu zahvaljujući Novak Đoković fondaciji!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

7. јуна 2017.

Užice – Predstavnici Novak Đoković fondacije, grada Užice i Predškolske ustanove „Užice“ su svečano otvorili kompletno opremljeno igralište za decu u vrtiću „Bambi“. U adaptaciju igrališta uloženo je 2.305.875 dinara, objavljeno je na sajtu fondacije.

   Foto: Sajt Novak Đoković fondacija

Vrtić „Bambi” predstavlja jedan od devet objekata u sklopu Predškolske ustanove „Užice“ i ujedno je jedan od najvećih vrtića u gradu, koji pohađa oko 380 mališana. Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, osvrnula se na dosadašnje rezultate i sjajnu saradnju na projektu. Igrališta pružaju ključne i vitalne mogućnosti za dečji razvoj. Istraživanja pokazuju jasnu vezu između igre i razvoja mozga i motornih sposobnosti. U okviru konkursa iz 2015. Fondacija Đoković je do sada opremila četiri igrališta u Srbiji, ovo je peto po redu, čime je više od 1000 mališana dobilo nova mesta za svakodnevno igranje. U planu je opremanje vrtića mobilijarima u još tri grada. Inicijative zajednica su od ključnog značaja i želimo da se zahvalimo na mapiranju i prijavljivanju projekata kojima je pomoć neophodna. Zajedno možemo doprineti stvaranju boljih uslova za decu, izjavila je Džudža Jakovljević.U ime svih zaposlenih i korisnika, direktorka PU „Užice“ Veselinka Jovanović zahvalila se na donaciji.

Hvala Fondaciji Novak Đoković što nas je obradovala i na korišćenje nam poklonila ovo divno igralište sa pratećim mobilijarom. Ovom donacijom Fondacija je omogućila da deca grada odrastaju u stimulativnom okruženju i podsticajnoj sredini. Deca će, zajedno sa svojim vaspitačima, uživati u korišćenju ovog prostora i uvek se rado sećati ljudi koji su im to uživanje omogućili, izjavila je direktorka vrtića.Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić istakao je da se svako ulaganje u bezbrižno dečje odrastanje višestruko vraća. Najmlađi zaslužuju bezbedne uslove za igru, koja razvija njihove fizičke i intelektualne sposobnosti i podstiče ih na druženje. Sve što u najranijem detinjstvu naučimo ugrađeno je u temelje naše ličnosti. Zato smo zahvalni Fondaciji Novak Đoković, koja je u našem gradu opremila igralište po meri deteta, na kome će, sigurni smo, užički mališani uživati u igri i kroz igru usvajati prave vrednosti. Poklon od nekoga ko je porastao do zvezda ima još veću vrednost. Novak će nas uvek podsećati na onoga ko treba da bude uzor deci ne samo na sportskom terenu već i u humanim delima, koje čoveka čine velikim, rekao je zamenik gradonačelnika Užica. Ovaj projekat odabran je na konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/2016. Cilj konkursa je ulaganje sredstava u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

SRBIJA GRADOVI