Najuspešniji početak Nove godine na Zlatiboru !!!

  • Autor i foto : Ljubica Sokić

09/01/2018

ČAJETINA / ZLATIBOR – Nova godina na Zlatiboru počela je izuzetno uspešno, uz jednu od najvećih poseta do sada zabeleženih tokom novogodišnjih praznika.

trong>Raspoloživi podaci govore da najpoznatiji zimski centar u Srbiji nikada nije bio posećeniji nego ove godine.Bogat novogodišnji program na prepunom Kraljevom trgu, u organizaciji Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina, privukao je turiste iz svih delova Srbije i regiona. Četiri večeri organizovani su koncerti domaćih zvezda, kojima je u proseku prisustvovalo oko 25.000 ljudi.

Dnevno je tokom prazničnih dana na Zlatiboru boravilo preko 30.000 posetilaca. Tom činjenicom su, naravno, najzadovoljniji hotelijeri, jer je popunjenost hotelskog smeštaja bila oko 95%, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih je zabeležena popunjenost oko 90%, objavljeno je na opštinskom sajtu. 


Ugostitelji su takođe imali pune ruke posla, svi lokali i restorani su bili popunjeni, nije lako bilo pronaći slobodno mesto. Kao ilustraciju navedenog, dovoljno je reći da se tokom novogodišnjeg perioda na Zlatiboru dnevno prodavalo više od 5.000 komplet lepinja i oko 10.000 pljeskavica. Dnevno se na pojedinim lokacijama prodavalo oko 500 litara kuvanog vina, u proseku po lokaciji 600 palačinaka, a pojedine picerije su isporučile preko 2.000 pica. I zlatiborski taksisti su imali znatno više posla: navode da su prosečno beležili 2.000 vožnji dnevno. Lepo vreme omogućilo je gostima da krenu u obilazak lokaliteta, tako da je u prva tri dana Nove godine Stopića pećinu, koja je u 2017. oborila rekord u posećenosti (61.280 gostiju kročilo je lane u ove neobične pećinske odaje), obišlo 1.500 ljudi.Gosti Zlatibora nisu bili zainteresovani samo za sjajan noćni provod, već i za skijanje u ski centru “Tornik“. Početak godine obeležio je broj od 7.700 prodatih karata za žičaru i 2.600 skijaša, koliko  je u prva tri dana 2018. uživalo u zimskim sportovima  ispod najvišeg zlatiborskog vrha.I u narednim danima božićnih praznika kao i u vreme predstojećeg zimskog raspusta na Zlatiboru se očekuje veliki broj turista. Svi lokaliteti u okruženju su otvoreni za posetioce, a turističke agencije pripremile su bogat program izleta.

SRBIJA GRADOVI