Ministar prosvete će primti delegaciju iz Kragujevca!!!

  • Izvor: novosti.rs

31/01/2018

O PROBLEMIMA na Univerzitetu u Kragujevcu, pritužbama na aktuelnog rektora, preporukama koje im je uputio ministar prosvete i odluci da rektorovom sinu bude poništen doktorat raspravljaće se danas u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na sastanak kod ministra Mladena Šarčevića dolazi rektor prof. dr Nebojša Arsenijević sa saradnicima.

trong>Iz Ministarstva prosvete saopšteno je pre dva dana da su Savetu Univerziteta u Kragujevcu uputili dopis u kome ih obaveštavaju da je inspekcija uočila propuste u radu Fakulteta medicinskih nauka, te da zbog toga nalažu poništavanje doktorata Aleksandra Arsenijevića. Osim toga, predložili su da se slučajem rektora Arsenijevića, povodom optužbi na njegov nezakonit rad i neprimereno ponašanje, pozabavi etička komisija Univerziteta.

Predsednik Saveta Univerziteta prof. dr Siniša Ranđić kaže, za „Novosti“, da dopis još nije dobio:

– Mislim da će posle sastanka ministra i rektora mnoge stvari biti jasnije. Sve informacije koje su se dosad pojavljivila bile su anonimne i sve mi je to izgledalo pomalo kao mobing grupe pojedinaca koja ne želi ni da se predstavi.

Prof. Ranđić kaže da je izborna procedura za novog rektora u toku.

SRBIJA GRADOVI