„Miholjski susreti sela“ u užičkoj opštini i ove godine uz podršku Ministarstva za brigu o selu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto: uzice.rs

“Ovogodišnji, treći po redu Miholjski susreti sela šansa su da pokažemo jedno novo lice Srbije – gostoljubivo, nasmejano, tolerantno, spremno na takmičenje, ali i da se pobedniku čestita”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima 95 lokalnih samouprava, koje su sredstva dobile po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ u 2023. godini.

Manifestacija će, po treći put, biti održana i u Užicu, a ugovor vredan 500 hiljada dinara potpisao je član Gradskog veća Miodrag Petković.

Posle uspešno organizovanih “Miholjskih susreta sela” najpre u Kremnima, pa u Lunovom Selu, ove godine manifestacija će biti održana u Zlakusi.

Nastupi pevačkih grupa, KUD-ova, prezentacija starih zanata i izložba proizvoda domaće radinosti, sportske discipline, kao i takmičenje dece u recitovanju, pisanju pesama i slikanju motiva sela obeležiće surete užičkih sela uz pehare, medalje i nagrade za učesnike takmičarskog dela programa.

Za dve godine ovi susreti okupili su 1.800 sela i 250.000 učesnika i posetilaca, a ove godine u selima širom Srbije, očekuje se rekord sa 170.000 učesnika i posetilaca.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI