Masovno testiranje i u Gornjem Milanovcu !!!

  • Autor: O.G.M/MEDIAPS

08/04/2020

Gornji Milanovac- U Gornjem Milanovcu počelo se sa obimnijim testiranjem na virus Kovid 19. U toku jučerašnjeg dana testirano je 34 osobe, a nadležni očekuju porast broja zaraženih.


“U protekla 24 sata nemamo novozaraženih, tako da je broj potvrđenih slučajeva i dalje 8. Rezultati testiranja koja su obavljena pre dva dana nisu stigli, tako da te rezultate još uvek čekamo”, rekao je Kovačević.
Prema izveštaju, sva lica koja se nalaze u samoizolaciji ponašaju se disciplinovano i poštuju mere izolacije. Komandant Štaba za vanredne situacije, Dejan Kovačević, pozvao je sugrađane da održavaju distancu i pridržavaju se svih propisanih mera do kraja ove epidemije.
“Ono što je bitno da se napomene jeste da smo u toku jučerašnjeg dana pre policijskog časa, imali ogromne gužve ovde u Gornjem Milanovcu, i mi smo sa svim inspekcijskim službama i policijskom upravom ceo dan apelovali da ljudi ispred banaka i prodavnica održavaju odstojanje. Ima dosta neodgovornog ponašanja i ja još jednom apelujem na sve građane da poštuju mere. Ovaj šezdesetočasovni policijski čas će sigurno imati efekta u nekim narednim danima, jer ako sad, u ovim najkritičnijim danima, ne presečemo širenje virusa, bićemo u velikom problemu”, istakao je Kovačević.


Po savetu kineskih stručnjaka, usvojen je novi algoritam postupanja i svako kod koga se ustanovi virus Kovid 19, treba da se leči u Kovid bolnicama. Mere kućnog lečenja za potvrđene slučajeve su ukinute.
Inače, u protekla 24 sata jedno lice prekršilo je meru zabrane kretanja u toku policijskog časa.
“Nažalost, ponovo smo imali jedno kršenja mere policijskog časa i to od lica starijeg od 65 godina. I da bude zlo veće, to lice je već kažnjavano dva ili tri puta”, rekao je Kovačević, dodavši da će ovo lice odgovarati kod sudije za prekršaje i nadležnih državnih organa koji će sprovesti dalji postupak.
Komandant štaba prokomentarisao je i obustavu proizvodnje u kompaniji Metalac.
“Kompanija “Metalac” je, kao što znate, jedna društveno odgovorna kompanija i ja sam svakodnevno u kontaktu sa rukovodstvom ove kompanije, kao i sa svim ostalim pravnim subjektima ovde u Gornjem Milanovcu. Oni su doneli odluku da obustave proizvodnju na dve nedelje, jer im to obim posla dozvoljava, a i kako bi pomogli čitavoj zajednici u ovoj situaciji, s obzirom na to da zapošljavaju najviše radnika na teritoriji naše Opštine Gornji Milanovac”, izjavio je Kovačević, uz obrazloženje da niko od radnika neće ostati bez posla.
Još jednom podsećamo građane, svi pacijenti koji osećaju tegobe, poput suvog kašlja i povišene temperature , treba odmah da se jave u Prijemnu ambulantu Doma zdravlja, koja je otvorena od 7-22 sata, dok su brojevi telefona na koje pacijenti mogu dobiti neophodne informacije dostupni 24 sata.

SRBIJA GRADOVI