Letnja sezona kupanja na bazenima u Sportsko-rekreativnom centru u Petnici je startovala 28. maja !!!

  • Izvor: valjevonadlanu.rs

27/05/2021

Valjevo- Bazen počeo sa radom, ulaz besplatan za osobe sa smetnjama u razvoju i samohrane roditelje, kao i za decu do 7 godina.

Kako je i najavljeno, letnja sezona kupanja na bazenima u Sportsko-rekreativnom centru u Petnici je startovala danas, 28. maja. Za sve građane je ulaz slobodan do 1. juna..


Foto: valjevonadlanu.rs

Nadzorni odbor ove Ustanove, u saradnji sa Gradom Valjevo je doneo jednu lepu i humanu odluku, a to je da samohrani roditelji sa dvoje i više dece, kao i osobe sa smetnjama u razvoju i njihovi pratioci besplatno ulaze na bazene! Potrebno je da se jave u kancelariju UFK „Valis“ i podnesu zahtev sa dokumentacijom kojom dokazuju da pripadaju ovim kategorijama. U najkraćem roku će dobiti odgovor i uz propusnicu će ove sezone moći da uživaju u lepotama SRC „Petnica“.

Cena ulaznice za odrasle je 250 dinara, dok će osnovci, srednjoškolci i studenti radnim danima kartu plaćati po ceni od 100 dinara. Penzioneri će kartu za bazene plaćati po ceni od 150 dinara, dok je ulaz za decu do sedam godina besplatan prenosi portal valjevonadlanu.rs

 Vikendom će ulaznice biti 250 dinara i za odrasle i za đake i studente, a deca do sedam godina će i vikendom ulaziti besplatno, a penzioneri će svoje karte plaćati po povlašćenoj ceni od 150 dinara.


Prema rečima vršioca dužnosti direktora Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Željka Ostojića, ovo je odlučeno kako se ne bi stvarale prevelike gužve, zbog epidemioloških mera i zbog održavanja kvaliteta vode i kako bi se deca školskog uzrasta koja su na raspustu tokom leta, motivisala da na bazene dolaze i radnim danima.
Član Gradskog veća Vladimir Mišković je obišao komples u Petnici i zadovoljan je kako su bazeni i okruženje pripremljeni za novu sezonu. On je istakao da je Grad Valjevo opredelio 19 miliona dinara za zamenu dotrajalih betonskih ploča u kompleksu. Ovi radovi će uslediti nakon završetka letnje sezone.

Sa v.d. direktora Željkom Ostojićem i nekadašnjim upravnikom bazena Radenkom Popovićem Šnelom, član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković obišao je danas kompleks i uverili su se da je i ove, kao i svih prethodnih godina, SRC „Petnica“ spremna za još jednu letnju sezonu! Od noviteta izdvaja se nedavno otvoreni „Šnelov park“, koji je zelenilom i cvećem dodatno ulepšao kompleks koji se prostire na pet hektara.
A da li će ova sezona biti uspešnija od ostalih, zavisiće od vremenskih prilika i zdravstvenih okolnosti zbog Korona virusa! Vakcinacijom što većeg broja građana i odgovornim ponašanjem, doprinećemo da se ne samo kupanje, već i sve ostale sfere života što pre vrate u normalno stanje!

SRBIJA GRADOVI