Kulturni centar Novog Sada na Novosadskom sajmu knjiga!!!

  • Izvor: KC N.Sad

06/03/2018

Izdavačka delatnost Kulturnog centra Novog Sada biće predstavljena na Međunarodnom sajmu knjiga, od 7. 3. do 12. 3. 2018. godine  na Novosadskom sajmu.

Osim starijih izdanja, na štandu će se naći i nove knjige, od kojih bismo izdvojili putopise Valtera Benjamina Urbani predeli (preveo Jovica Aćin), eseje Dejvida Fostera Volasa „Uzmimo jastoga” (preveo Igor Cvijanović), kao i časopis Polja posvećen D. F. Volasu, zatim novu ediciju Kapital u okviru koje su objavljeni Sabrana poezija Aleksandra Ristovića (I deo) i Sabrane pesme Milana Milišića (I deo).

Na Sajmu će biti upriličena i promocija pesničke knjige „Skrivenosti“ Nikole Vujčića za koju je dobio Nagradu „Stevan Pešić“ i Vitalovu nagradu. Promocija će se održati 7. marta u 11 časova, a osim autora o knjizi će govoriti urednik Alen Bešić i književnik Franja Petrinović.

UVERTIRA ZA 11. ANTIĆEVE DANE

Manifestacija, „Antićevi dani“  koja će se u produkciji Kulturnog centra Novog Sada održati u periodu od 12.. do 16. marta biće predstavljena i na Međunarodnom sajmu knjiga u Hali „Master“ 8. marta od 13.30 časova.  Ova manifestacija, ustanovljena u znak sećanja na pesnika Miroslava Antića sastoji se od Okruglog stola posvećenog stvaralaštvu M. Antića, pesničke večeri posvećene Antiću, izložbu slika, razgovori sa učenicima Osnovnih škola u Novom Sadu, likovnog konkursa za decu, kao i godišnju Nagradu „Miroslav Antić“ za najbolju knjigu poezije objavljenu u prethodnoj godini, između dve manifestacije, a nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa.

KCNS će deliti štand sa Fondacijom Novi Sad 2021 i sa Narodnom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva. Posetite nas za vreme trajanja Sajma, od 10 do 19 časova, ulaz je besplatan!

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI