Izložba slika Damjana Đakova pod nazivom „Život i delo“ i promocija knjige „Francuski i srpski u kontaktu“ u Novom Sadu!!!

  • Izvor:Kulturni Centar Novi Sad

26/04/2018

[views]

Izložba slika Damjana Đakova pod nazivom „Život i delo“ i promocija monografije „Damjana Đakova – streets and colors of time“ i promocija knjige „Francuski i srpski u kontaktu“ održaće se u petak u Kulturnom centru Novog Sada.

trong>Izložba slika Damjana Đakova pod nazivom „Život i delo“ i promocija monografije „Damjana Đakova – streets and colors of time“ biće otvorena u petak, 27. aprila s početkom u 18 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do  7. maja 2018.

Izložbu će otvoriti Dragoljub Kojčić, autor monografije i direktor „Zavoda za udžbenike“, Jelena Trivan, direktor „Službenog glasnika“ i Dušica Milanović, novinar Politike.

Promocija knjige „Francuski i srpski u kontaktu“u petak 27. aprila u 19 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra.

 Na promociji će govoriti:

Prof. dr Nenad Krstić

Studija „Francuski i srpski u kontaktu“ sadrži dve zasebne celine. U prvom delu knjige prikazane su nominalne sintagme u francuskom i srpskom jeziku, njihove strukture, položaj epiteta u odnosu na glavno jezgro sintagme, zatim glagolske sintagme itd. U drugom delu ove studije, govori se o istoriji prevođenja kod Srba, o najznačajnijim srpskim prevodiocima pre svega francuskih književnih dela, i to od Dositeja Obradovića, preko Stefana Živkovića, pa sve do Davida Raskina i LJubomira Nenadovića. U ovom delu knjige prikazane su i relevantne koncepcije književnog prevođenja lingvistička i književna koncepcija.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI