Srpski proizvođači hrane ove godine će učestvovati na „Fensi food show New York“!!!

  • Izvor: novosti.rs

26/04/2018

[views]

Srpski proizvođači hrane ove godine će učestvovati na „Fensi food show New York“, najvećem globalnom sajmu koji okuplja gastronome čija hrana se služi na trpezama najzahtevnijih svetskih restorana i konzumenata.

trong>Proizvođači koji će učestvovati na njujorškoj manifestaciji predstavljeni su danas na konferenciji „Color media Communications“ koja je organizovana u novootvorenom hotelu Šeraton.

Gastronomsku ponudu Srbije predstaviće najrazličitiji spoj ukusa – od sirovog meda iz Vojvodine sa ariljskim voćem do fruškog sira, vojvođanskih tartufa i namaza od šumskih pečuraka.

Proizvođači su renomirani stručnjaci za specifičnu, nutritivno obogaćenu i bezglutensku hranu sa teritorije naše zemlje.

Predsednik Color Press Group Robert Čoban objasnio je da je ta manifestacija prilika da kupci iz celog sveta upoznaju srpske proizvode na pravi način.

„Selekciju je vršio USAID, a trudili smo se da proizvođači budu iz svih delova Srbije i najrazličitijih vrsta hrane“, rekao je Ccoban i dodao da je od devet proizvođača oko polovina iz Vojvodine.

„Fensi food show“ biće održan od 30. juna do 2. jula u Njujorku, a pre toga će u Srbiji biti održana najveća regionalna konferencija o hrani i vinu „Food talk 2018“ koja će okupiti svetski poznate kuvare, stručnjake i food blogere.

Ovogodišnji domaćin konferencije „Food talk“ biće hotel Sseraton, a ova konferencija održaće se 8. juna šesti put za redom u Novom Sadu.

Današnje predstavljanje konferencija u Novom Sadu i Njujorku otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković koji je istakao veliki značaj takvih manifestacija, kako za privredu, tako i za turizam.

„Hotel Šeraton potvrdio je da je Novi Sad destinacija prepoznata kao destinacija kulture i središte najvećih evropskih festivala. Među najvećim atrakcijama upravo je gastronomija i vinarstvo u konstalaciji sa gostoprimstvom naših domaćina“, rekao je Đoković.

Prvi Sseraton hotel u Srbiji smešten je u blizini novosadskog sajma i jedan je od najvećih kongresnih centara u regionu.

U sklopu hotela nalazi se 150 „superior“ soba, devet apartmana i jedan predsednički apartman, kao i „a la carte“ restoran sa ponudom koju potpisuju vrhunski šefovi kuhinja, a na poslednjem spratu je smešten spa i velnes centar.

EKONOMIJA