HUMANOST KOJA VRAĆA NADU!!!

  • Izvor: KC G. Milanovac

27/02/2018

Gornji Milanovac- Predstava „Doktor Šuster“ u interpretaciji glumaca Milanovačkog pozorišta u nedelju, 4. marta 2018. godine biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra.

Sva sredstva koja se dobrovoljnim prilozima prikupe biće iskorišćena za operaciju i lečenje male Nikoline (Nikolina Plazinić, 9 godina).

trong>Nikolina boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Oboljenje se manifestuje sa poteškoćama u držanju, ravnotežom i nedovoljno usklađenim pokretima usled slabosti mišića. Do sada je imala dve operacije u Rusiji, koje su imale pozitivan, ali kratkoročan efekat. 

Sredinom marta Nikolina će po treći put biti operisana. Ovoga puta u Istambulu, na klinici Acibadem. 

Kako bi maksimalno iskoristili Nikolinine motoričke mogućnosti i kako bi je podstakli da koristi i razvija sva svoja čula, neophodno je da se nakon operacije Nikolini obezbedi intenzivan postoperativni rehabilitacioni tretman u banjskim uslovima i privatnim klinikama. A za to su potrebna znatna sredstva, koja Nikolinina porodica nema.

Ansambl Milanovačkog pozorišta je odlučio da se priključi akciji i da predstavu „Doktor Šuster“ u nedelju izvede za Nikolinu.  

Predstava „Doktor Šuster“ koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević je jedna intrigantna drama i u pogledu forme i u pogledu značenja. Radnja priče je smeštena u devedesete godine prošlog veka, u vreme društvenog beznađa kada je na prostoru Balkana došlo do propasti građanskog društva. Nasuprot onome što bi se očekivalo kada je u pitanju ovakva “građa”, u “Doktoru Šusteru”, nema dramski razvijene priče i likova, već ona samo služi kao polazište za vrlo nadahnuto i duhovito dramsko razigravanje koje u Kneževićevoj predstavi prelazi u tragi-komediju apsurda gde su na suprotnim stranama dva sveta – senilni i „izgubljeni“ predstavnici odumirućeg građanskokog društva (stari doktor i njegova sestra, profesorka klavira) i predstavnici kriminalizovanog sveta u usponu (inspektor policije, novinarka i kriminalac).

Uloge tumače: Draško Obrenović, Marija Krsmanović, Branko Knežević, Marija Todorović, Aleksandar Avramović, Predrag Lošić, Krsman Nedeljković, Viktor Vujić, Pavle Steković i Milan Aćimović.

Kostime je osmislila Biljana Knežević i Ljiljana Petrović, a  majstori svetla i tona su Predrag Damljanović i Pavle Steković.

Početak predstave je u 20 sati.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI