Help i opština Mionica potpisali ugovor o saradnji na realizaciji projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

15/03/2018

[views]

Mionica- Predsednik opštine Boban Janković potpisao je sa direktorkom Nemačke organizacije “Help-Hilfe zur Selbshilfe” u Republici Srbiji, Aleksandrom Brkić ugovor o saradnji u okviru programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“. Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosi 48.000 evra i ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetništva na teritoriji opštine Mionica.

style=“text-align: center;“>foto Opština Mionica

Prema rečima predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, ohrabrivanje mladih da pokrenu sopstveni posao, razvoj i jačanje privatnog sektora i stvaranje što boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća je jedan od važnih zadataka opštine Mionica.

– Kada ste na početku svog posla svaki vid pomoći je značajan i dobrodošao, zato naša opština učestvuje u sufinasiranju ovog programa u iznosu od 19.200 evra. Dvadeset preduznika sa najboljim idejama koji u narednom peridu budu konkurisali za ovaj program kao podršku razvoja svog poslovanja dobiće donaciju prosečne vrednosti do 2.400 evra. Ovim i drugim aktivnostima kao što je i “biznis inkubator” koji ćemo pokrenuti u naredne dve godine pružićemo aktivnu podršku svima koji žele da pokrenu novi posao, kao i onima koji su već otpočeli bavljenje nekom detalnošću – rekao je ovom prilikom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Glavne aktivnosti Projekta biće koncentrisane na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći malim biznisima u vidu grantova, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja. Posebna pažnja biće posvećena start-up biznisima, postojećim malim biznisima kojima je potrebna dodatna podrška, nezaposlenim ženama, mladima, osobama sa invaliditetom, ugroženim manjinskim grupama i manje zapošljivim kategorijama u zavisnosti od isplativosti predložene poslovne ideje.

 -Ovo je Help-u prva saradnja sa opštinom Mionica i na nadamo se da će biti početak jedne dugoročne i uspešne saradnje na obostrano zadovoljstvo. U okviru ovog projekta u opštini Mionica predviđeno je 20 grantova za mikro i mala preduzeća i preduzetnike koji podrazumevaju donacije u vidu opreme i materijala, kao i paket poslovnih i stručnih obuka koncipiranih prema potrebama korisnika i mentore koji će pratiti njihovog poslovanje – izjavila je ovom prilikom direktorka Helpa u Srbiji, Aleksandra Brkić.

   Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti 2.975.000 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help realizuje od aprila 2017.  godine do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Svrljigu, Medveđi i Mionici.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI