Fantastični nastup FA „Abrašević“ iz Paraćina u paraćinskom pozorištu povodom proslave prvog rodjendana!!!

  • Autor/ foto : Danijela Stojanović

04/02/2018

Paraćin-U petak, 02.02. u prepunoj sali paraćinskog pozorišta FA „Abrašević“ iz Paraćina je proslavio svoj prvi rođendan.
Slavlju su se pridružila KUD „Abrašević“ iz Čačka, Kraljeva i Niša, I harmonika Srbije – Boban Živković iz Požarevca i mlada solistkinja Aleksandra Mladenović iz Niša.

trong>Kroz narodnu tradiciju i skoro tročasovni fantastičan program vodio nas je Nenad Radić. Nizala su se kola iz različitih krajeva Srbije, smenjivali su se ansambli, solisti, harmonikaši….

Jak utisak na masovnu publiku ostavila je šestogodišnja Marija Janković, najmlađi član FA „Abrašević“ iz Paraćina. Ovako malena nastupa „rame uz rame“ sa starijim članovima iako tek 9 meseci igra.

U publici se, da uživa u nastupima i čestita prvi rođendan, našao i zamenik gradonačelnika Kraljeva, gosp. Sreten Jovanović.
Nakon priredbe svi učesnici su otišli u MZ „11. kongres“ da proslave rođendan paraćinskih Abraševića. Bilo je oko 250 učesnika.

Na proslavi su dodeljene plakete, FA „Abrašević“ iz Paraćina za ulazak u udruženje „Abrašević“, ostalim učesnicima za nastup, a to su:

– KUD „Abrašević“ Čačak
– KUD „Abrašević“ Kraljevo
-KUD „Abrašević“ Niš

Uštedite i do 3000 din sa nama !!!


20180202_195810
received_186118208654303
received_186118628654261
received_186118635320927

I harmonika Srbije – Boban Živković iz Požarevca
solistkinja Aleksandra Mladenović iz Niša,
harmonika – Savić Aleksandar iz Paraćina
harmonika – Mihajlo Petrović iz Paraćina
-solistkinja – Sara Pavlović iz Paraćina.
Plaketu su takodje dobili i organizatori ove svečanosti.

Zoran Radonjić, predsednik ansambla i koreograf je prezadovoljan nastupima svih izvođača. Plan mu je, kako kaže, da omasovi ovo društvo jer želi da sačuva srpsku tradiciju. Želja mu je da postanu kvalitetno društvo koje će paraćinsku opštinu da predstavlja u najboljem svetlu. Naredni nastup FA „Abrašević“ Paraćin je u ĆIćevcu, 10.02. na humanitarnom koncertu za pomoć u lečenju Slađane Stojanović. Zoran ovim putem poziva sve ljubitelje folklora da dođu i uživaju u nastupu i istovremeno pomognu Slađani.
Fantastični nastup „Abrašević“-a u pozorištu se još uvek prepričava. Mi im se zahvaljujemo na predivnoj večeri, odvojenom vremenu za razgovor i čestitamo rođendan uz želju da traju još mnogo godina.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA PARAĆIN