Danas u Novom Sadu izložba „Tebi“ i 12. Vojvođanski festival klasične gitare!!!

  • Izvor/foto: KC Novi Sad

02/04/2018

[views]

Novi Sad- Danas se otvara izložba „Tebi“ Jovane Popović Benišek  i Vojvođanski festival klasične gitare u Kulturnom centru.

trong>Izložba „Tebi“ Jovane Popović Benišek biće otvorena 2. aprila u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada u 20 časova i trajaće do 14. aprila 2018. godine. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 10.00 do 20.00, a subotom od 10.00 do 13.00 časova.

JOVANA POPOVIĆ BENIŠEK je rođena 1965. godine u Novom Sadu. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1989. godine – smer slikarstvo. Zvanje mastera primenjenog slikarstva stekla na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2013. godine. Osim slikarstva bavi se mozaikom, grafičkim dizajnom i keramikom. Organizator je više izložbi, kolonija, manifestacija u zemlji i inostranstvu (Švedska, Italija, Crna Gora). Dobitnica je raznih priznanja za stvaralački rad kao i prve nagrade za slikarstvo na Sremskokarlovačkom salonu 2013. godine. Osnovala je 2007. godine Umetnički atelje i galeriju, u Novom Sadu gde u okviru likovnih radionica radi sa decom različitih uzrasnih grupa, potreba i interesovanja. Vlasnik je i upravnik Muzeja šibica u Sremskim Karlovcima od 2013. godine. Do sada samostalno izlagala 27 puta, preko 40 puta kolektivno.


 12. Vojvođanski festival klasične gitare

2. aprila u 20:30 časova

u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada

Ulaz je slobodan za sve posetioce

 Program:

Nemanja Nešić peva pesme Dobriše Cesarića

CD Sve što slutnja šapne/Kroacia Rekords (CROATIA RECORDS), 2017

Koncertna promocija

Nemanja Nešić, kompozitor i kantautor iz Novog Sada, pre godinu dana započeo je sa promovisanjem pesama koje je komponovao na stihove jednog od najvećih pesnika sa ovih prostora, Dobriše Cesarića, a koje je objavila CROATIA RECORDS u aprilu 2017. godine na CD izdanju „Sve što slutnja šapne“. Reč je o šansoni, sa elementima dalmatinskog šmeka, klasičarski tretiranog ansambla, za koje je aranžmane napisao Svetozar Nešić. Sastav koji predvodi Nemanja kao vokalni solista i gitarista, prate sve visoko obrazovani, akademski muzičari: Svetozar Nešić, kompozitor (klavir), Marta Dragaš (violina), Milica Svirac (violončelo) i diplomirani etnomuzikolog, Jovan Letić (harmonika). Na koncertu će biti izvedeno svih 13 pesama sa pomenutog albuma, uz nekoliko novih koje Nemanja izvodi sam uz gitaru. Koncert se održava u okviru 12. Vojvođanskog festivala klasične gitare, u ogranizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI