Zvezdine legende na otvaranju novog stadiona FK Velika Reka !!!

  • Izvor: infolo.rs

12/08/2021

Mali Zvornik – Zvanično je otvoren novi stadion FK Velika Reka, a otvaranje su uveličali ŽFK Loznica i veterani beogradske Crvene Zvezde.

Foto: Loznica Info

Publika je imala priliku da gleda dobar meč, a mnogima je bilo posebno drago što su videli Zvezdine legende Miloša Šestića, Zdravka Borovnicu, Stanislava Krasija i Vladimira Petrovića Pižona koji su predvodili delegaciji najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba, prenosi portal infolo.rs. 

Da atmosfera bude prava pobrinuli su se domaći navijači koji su na početka susreta priredili bakljadu. Otvaranju stadiona prisustvovala je i narodna poslanica Ivana Popović koja je uoči prvog meča sa centra izvela početni udarac.


– Važno je da naša država danas izuzetno mnogo ulaže u sport, ali ono što mi je izuzetno drago jeste da naši sportisti na pravi način to uzvraćaju kroz izvanredne rezultate. Najbolji primer je nedavna Olimpijada sa koje su se vratili sa devet medalja. Imaćemo još više ulaganja u sport, pomoći ćemo svim sportistima da imaju onakve uslove kakvi su im potrebni. Danas smo u Velikoj Reci i sigurna sam da se meštani raduju što su dobili ovakav teren. Ovde je uloženo mnogo rada lokalne samouprave i sigurna sam da ćemo imati sve više ovakvih projekata u opštini Mali Zvornik ali i svuda u našem regionu – kazala je ona.

Posao je završen uz ogromnu podršku opštine Mali Zvornik i Velika Reka sada ima sportski objekat koji ispunjava standarde za takmičenje u Međuopštinskoj ligi, ali i u višim rangovima. U klubu su srećni što će 29. avgusta posle sedam godina prvi put ponovo biti domaćini na svom terenu.

 Priča je započeta i pre poplava 2014. ali su one uništile urađeno. Na inicijativu ljudi iz MZ krenuli smo u ovaj posao, nekadašnji teren imao je neodgovarajuće dimenzija pa smo značajno morali da ga proširimo po dužini i širini. Najviše su današnjem rezultatu doprineli odbornici Dragan Savić i Vladan Todorović i predsednik MZ Gojko Smiljanić. Velika Reka je poznata kao turistička destinacija, a sa ovim igralištem može biti mesto gde će dolaziti sportisti na pripreme – kazao je predsednik opštine Zoran Jevtić.

https://www.youtube.com/watch?v=476dDxuGPtk

Pogledajte prilog Loznica Info

Inače, po završetku utakmica usledilo je treće poluvreme gde je glavni ‘’igrač’’ bio bik na ražnju težak samo 570 kilograma.

SPORT SRBIJA GRADOVI