Zlatni vikend Alekse Tomića mladog atletičara iz Ćuprije !!!

  • Autor: Saša Prokć

28/01/2021

Za vikend 30-31.januara održano je Prvenstvo Srbije u dvorani za starije juniore u Beogradu..Mladi Aleksa Tomić, atletičar OAK „Morava” iz Ćuprije trčao je na 1500 I 800 metara i u obe deonice bio najbolji..


to: privatna arhiva

Zlato se zasijalo na grudima ovog mladog Cupricanina koji je nastavio tradiciju da se iz ovog grada na Velikoj Moravi radjaju najveća imena jugoslovenske i srpske atletike.
Prvog dana takmičenja Aleksa je trčao 1500 metara za 4:01,64 i osvojio zlatnu medalju, a narednog dana takmičenja Aleksa je trčao je 800 m za 1:55,64 i takođe je bio prvi.

 “Ovo takmičenje je bilo i i izborno za za odabir juniorske reprezentacije za Prvenstvo Balkana koje će biti održano 13-14.februara u Sofiji., ali zbog korone još uvek se nezna tačno kada će biti. 

Aleksi Tomiću je ovo prva godina u kategoriji starijih juniora, tako da je on i sledeće godine isto stariji junior, i ovu godinu trči sa atletičarima koji su godinu dana stariji od njega”, rekla je za naš portal Snežana Jovanović, trener „OAK Morava“ Ćuprija.

Za uspeh mladih atletičara iz Ćuprije, Alekse Tomića, kao i drugih, zaslužni su Dragan Zdravković, veliko ime srpske atletike, kao i Snežana Jovanović, treneri ovog kluba.


Takodje smo povodom ovih fantastičnih rezultata razgovarali i sa Aleksom Tomićem, koji je rekao sledeće:

„Prvog dana (30.Januara) sam sa trenerom razgovarao i odlučili smo da tu trku trčim taktički. Dečko koji je bio drugi, Ognjen Nikolić, je izuzetan atletičar koji je ujedno, mogu reći i moj rival, jer smo stalno blizu na toj disciplini. Niko nije znao šta da očekuje ali smo svi znali da će se ova trka svesti na borbu između njega i mene za zlatnu medalju. Plan je bio da se zakačim za njega i da ga držim koliko mogu, do poslednjih 400 – 200 metara, jer sam brži u finišu. Dakle bilo je ili me se on otrese na početku trke, ili ja uspevam da izdržim ritam i pobeđujem. 

Na moju sreću, uspeo sam da izdržim i desilo se ono što smo predvideli. Pobedio sam u finišu u poslednjih 200m. Kada se ta trka završila, donekle mi je pao kamen sa srca jer je ta borba između nas bila i najneizvesnija. 

Pošto sam prvog dana pobedio, drugog dana mi se raspoloženje i samopouzdanje naravno podiglo pa sam tako bio dosta rasterećeniji za trku na 800m. Za tu trku je već bilo donekle sve rešeno, pošto sam imao najbolji rezultat još pre početka, tako da sam tu donekle i očekivao da pobedim. 

Sa mnom u grupi je trčao atletičar iz Bosne i Hercegovine van konkurencije. On je odlučio da vodi trku i izašao ispred, što je meni znatno olakšalo jer sam znao da je dobar i da će dobro provući trku. na kraju sam ga u poslednjih 50 metara prestigao i u finišu završio prvi sa vremenom 1:55,64. I ako se ovo takmičenje završilo sa jako uspešnim rezultatima, ne opuštam se jer me sledeće nedelje isčekuje isto dvoransko Prvenstvo Srbije, samo u kategoriji seniora gde ću se takmičiti sa najboljima iz Srbije, među kojima je i moj drug iz kluba Miroslav Dukadinović (25 god.) koji je prvak Srbije na 800 metara u seniorskoj konkurenciji. Osim njega takmičiće se i ostali vrhunski atletičari koji su stariji od mene, ali potrudiću se da i na tom takmičenju ostvarim medalju. Nakon toga, nedelju dana posle seniorskog me iščekuje Prvenstvo Balkana u dvorani u kategoriji starijih juniora (U20), na kom ću se, ako sve bude bilo kako treba, takmičiti pošto sam ostvario pravo na učešće jer sam bio prvak države i ostvario potrebne norme. Prvenstvo Balkana željno iščekujem i nadam se medalji”, rekao je Aleksa Tomić za naš portal.

Kao što smo na početku napisali, a i opšte je poznato da je Ćuprija grad atletike, sigurni smo da će se o Aleksi i OAK MORAVA tek pisati.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA