Vratiću se kada potpuno zalečim lakat!!

  • Izvor: novosti.rs

23/01/2018

Vratiću se kada potpuno zalečim lakat, još ne znam da li je operacija sada opcija, kaže Novak Đoković

Foto:pixabay

ESTOSTRUKI šampion Australijan opena u osmini finala išao je glavom kroz zid – igrao je protiv svog odraza u ogledalu, samo mlađeg, upornijeg, fizički spremnijeg. Razlika između Novaka u dvadesetim i tridesetim godinama jasno se videla u porazu od 21-godišnjeg Hjeona Čunga. Korejac je špagama po osnovnoj liniji uzeo identitet onog upornog Srbina koji vraća svaku lopticu, a Đoković posle šest meseci pauze i još prisutnih bolova u laktu nije mogao da parira mnogo boljoj verziji sebe na drugoj strani mreže – 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3)

– Čung radi Đokoviću ono što je Đoković radio svima u poslednjih pet godina – komentar Džejmija Mareja na „Tviteru“ tokom meča je sasvim dovoljan da se opiše odnos snaga.

Mnogo duža Noletova analiza u razgovoru za srpske izveštače u Melburnu nije dala konretan odgovor koliko je povreda uticala na poraz, ni da li će ga opet na duže vreme odvojiti sa terena, kao Endija Mareja (operisao kuk i vraća se tek za Vimbldon). Ali je Novak jasno poručio da neuspeh u tek četvrtom meču od povratka na teren ne donosi pitanje oko kraja karijere. 

Nisam završio sa tenisom, vratiću se kada potpuno zalečim lakat. Ako niste zdravi, ne možete da radite svoj posao. Prvi put sam u toj situaciji, ali ne treba biti pesimističan. Ne osećam da je tenis iz mene izvukao svu motivaciju. Naprotiv, tenis mi je platforma za razvoj kao čoveka, moje ljubavi i strasti, nešto što me čini srećnim. Ako je samo to pitanje, onda nema dileme, nastaviću da igram – kaže Đoković, a prenosi portal B 92.

Naš teniser je prethodno na konferenciji otkrio da je situacija sa laktom ozbiljna i frustrirajuća, kao i da ne zna koliko će pauzirati. Po običaju, više se otvorio srpskim izveštačima i pričao o mogućnosti da ipak ode pod nož.

– Operacija nije bila najbolja opcija pre, tu potvrdu sam dobio od raznih stručnjaka. Da li će se pojaviti kao mogućnost sad, to ne znam. Očigledno da nisam ni blizu 100 odsto zalečenja. I pod antiinflamatornim lekovima, koje nikako ne volim, bolelo me je. Na njima sam živeo godinu i po dana, pa sam opet morao da ih koristim da bih izdržao turnir. Nije to strano, mnogi sportisti na visokom nivou to konzumiraju, ali ta hemija ima nuspojave – naglasio je Đoković, a prenosi portal B 92. 

Iz rukava koji mu je prethodnih nedelja održao desnu ruku dodatno zagrejanom 14. nosilac u Melburnu nije mogao da izvuče jak servis. Već na startu meča dva puta je dozvolio protivniku brejk, uz seriju duplih grešaka (devet do kraja meča, samo dva asa).

– Ako je jedan udarac u igri kompromitovan, još ako je jedan od najvažnijih u tenisu, onda je kompletna igra kompromitovana. Ako nemate slobodu u serviranju, to utiče na sve ostale udarce. Ne želim da tražim izgovore i umanjim Čungovu pobedu, ali to je bila realnost.

Šta će naredni dani doneti, ne zna ni Novak, ali će svakako opet ići na pauzu. Sledeći turnir u rasporedu je Indijan Vels, koji počinje tek 8. marta. Do tada će uraditi nove analize, ponovo voditi borbu između opcije „da te neko seče na operacionom stolu ili truje pilulama“ (izjava sa Vimbldona). 

– Definitivno moram da uzmem u obzir neke stvari koje na duže staze mogu da budu rešenje, kako ne bih više bio u ovim situacijama. Videćemo, možda je opet duža pauza preda mnom, ne znam, moraću da snimim i vidim šta se događa. Ne bih mogao procentualno da kažem koliko boli, kolika je šteta naneta, da li je ovako ili onako… Moraću da se konsultujem sa specijalistima iz različitih delova sveta, da uzmem više mišljenja i donesem odluku.

SPORT