Uspešna godina za odbojkaški klub Zlatar

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: Darija Petrović

Nova godina nam kuca na vrata, te je došlo vreme da svedemo utiske o godišnjim uspesima, rezultatima i da isplaniramo narednu godinu.

O uspesima, rezultatima i ciljevima za narednu godinu, razgovarala sam sa trenerom Odbojkaškog kluba Zlatar, Slobodanom Jojevićem.

Darija Petrović: Za početak, zamolila bih Vas da nam napravite retrospektivu 2022. godine?
Slobodan Jojević:
Kao i prethodnih nekoliko i ova godina je jako uspešna za naš klub. Takmičili smo se u dve kategorije, seniorskoj i pionirskoj, i u obe smo postigli zapažene rezultate. U seniorskoj kategoriji bili smo vicešampioni Medjuregionalne lige Zlatiborsko Moravičkog okruga, dok u pionirskoj ligi naše devojčice su imale perfektan učinak u ligaškom delu, gde su ostvarile 7 pobeda iz 7 odigranih utakmica, identičnim rezultatom 3:0, bez izgubljenog seta. U oktobru je krenula i takmičarska sezona 22/23 gde smo takodje nastavili sa dobrim rezultatima i pobedama. Osvrnuo bih se i na letos odigrane Mosi igre, gde smo u odbojci na pesku osvojili zlatnu medalju, a u odbojci zauzeli visoko 5. mesto u veoma jakoj konkurenciji.
Učestvovali smo i na nekoliko domaćih i medjunarodnih turnira i vraćali se okićeni medaljama. U klubu postoji i škola odbojke, gde treniraju naše najmladje devojčice. Ponosni smo i na funkcionisanje kluba, koji broji oko 70 članova, što je za mali grad kao Nova Varoš, ozbiljna brojka.

D. P. : Po čemu ćete pamtiti 2022. godinu?
S. J. :
Posle 2021 godine, koja je bila jako teška za sve nas uopste, a posebno za nas koji se bavimo sportom, 2022 je bila pravo osveženje. Ušli smo u godinu sa nekom novom energijom željni rezultata i dokazivanja, što smo i pokazali na terenu. Veoma smo zadovoljni učinjenim u prethodnoj godini. Na ličnom planu, ovu godinu ću pamtiti po tome što sam se ostvario i kao otac, što je za mene ispunjenje svakog sna.

D. P. : Da li nam možete otkriti nešto više o odbojkaškom klubu Zlatar?
S. J. :
Odbojkaški klub Zlatar osnovan je 2004. godine i od tada pa do danas, kroz klub je prošlo nekoliko hiljada devojčica, na šta smo jako ponosni. Ekipu čine isključivo devojke iz Nove Varoši i našu seniorsku ekipu čine devojke srednjoškolskog uzrasta, a neretko i devojke iz osnonovne škole. Jako je teško svake godine stvoriti novu ekipu, jer deca masovno odlaze iz grada, kako posle završene srednje, tako i posle završene osnovne škole, u potrazi za boljim usovima za školovanje. Neke od njih nastavljaju igranje u nekim jačim ligama i klubovima, ali ne zaboravljaju klub iz koga su potekle. Ove godine smo u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije, u okviru projekta „Moj prvi smeč“ pokrenuli i mušku sekciju, gde imamo oko 15 dečaka, koji treniraju tri puta nedeljno u okviru kluba, i spremaju se da jednog dana postanu odbojkaši.

D. P. : Da li ste učestvovali na nekim takmičenjima, ako jeste, kakve ste uspehe ostvarili?
S. J. : Kao što sam pomenuo, prethodna godina je bila sjajna za nas u rezultatskom smislu u ligama u kojim nastupamo, a tako smo nastavili i ove godine. Izdvojio bih tu zlatnu medalju na Mosi igrama, koja nam je posebno draga jer je ostvarena na domaćem terenu pred našom publikom. Pomenuo bi i turnir „Budućih šampiona“ koji organizujemo već treću godinu, i koji polako prerasta u tradiciju. Na tom turniru učetvuju pionirske ekipe iz okruženja, a naše devojke su dve godine zaredom šampioni.

D. P. : Nova Varoš je mali grad, ali grad velikog srca i vi ste predstavnici kada je reč o odbojci. Da li imate podršku navijača i kakvi su im utisci za kraj godine?
S. J. : Nova Varoš jeste mali grad, al svakako može se reći da nosi epitet grada sporta. Sva deca treniraju neki sport, sve im je dostupno i besplatno, čime se malo drugih gradova može pohvaliti. Što se tiče publike, mislim da bi trebalo malo više ljudi da posećuje utakmice, kako našeg kluba tako i drugih, i da na taj način iskažu podršku ljudima koji ulažu velike napore da se postignu što bolji rezultati. Za naš klub nastupaju veoma mlade devojke, i njima je podrška u svakom smislu, jako značajna.

D. P. : Da li ste zadovoljni rezultatima na kraju 2022. godine?
S. J. : Zadovoljni smo rezultatima i svim ostvarenim u prethodnoj godini, a nadamo se da ćemo tako nastaviti i u narednoj. Voleli bi da smo tim rezultatima skrenuli pažnju na sebe, i da ćemo imati podršku u finansijskom smislu da nastavimo započeto.

D. P. : Za kraj, šta biste poželeli našim čitaocima i vašim navijačima za predstojeće praznike?
S. J. : Pre svega svima želim puno zdravlja, sreće i uspeha u narednoj godini. Da svi izvučemo pouke iz prethodne godine, i da ispravimo sve ono u čemu smo grešili. Sportski pozdrav!

Odbojkaškom klubu Zlatar, kao i njihovim navijačima želimo puno uspeha i fantastičnih rezultata u novoj godini.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI