UDOVIČIĆ u Mionici prisustvovao javnoj akciji „ISKORAČI I TI – Sportski. Zdravo. Bezbedno”!!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

20/11/2017

Mionica- Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je u petak Mionicu.

nstar Udovičić je zajedno sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”. Ovaj projekat je pokrenut na inicijativu Ministarstva omladine i sporta u cilju povećanja broja dece i mladih u Srbiji koji treniraju ili se rekreativno bave sportom.
„Ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života. Danas odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja“, rekao je Udovičić.


Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci:
„Mionička deca će izgradnjom sportske hale i renoviranjem fiskulturne sale imati priliku da treniraju u najboljim mogućim uslovima jer zaista to i zaslužuju. Od februara 2018. godine kada sportska hala bude završena, Mionica će biti na raspolaganju državi u organizovanju domaćih i međunarodnih takmičenja.“
Ministar Udovičić i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković obišli su radove na sportskoj hali koja je započeta još pre dve i po decenije.
Ukupna vrednost radova na na sportskoj hali je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finansijskih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.
Događaju su prisustvovali i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, ako i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA