RECEPT DANA-MANDOLATA iz bakine kuhinje!!!

 

  • Recept poslao/la- Danijela Stojanović

17/11/2017

Zajedno mešati u činiji 30 min: 4 belanceta, 300gr šećera, istruganu koru od 4 limuna, malo vanil šećera.

tim 300gr meda zagrejati u šerpi. U med dodati prethodnu masu i i na tihoj vatri mešati oko 1 sat, tj dok se masa ne počne odvajati od šerpe. U smesu dodati 400 gr badema (obarenih, oljuštenih i propečenih u rerni). Kuvati smesu još 15 minuta.

Na dno četvrtastog poslužavnika staviti 1 koru oblande, zatim sipati smesu, i prekriti drugom korom oblande. Ostaviti preko noći da se stegne.
Savet- za vreme sečenja nož umakati u toplu vodu….
Prijatno…
(Recept je preuzet iz kuvara koji je štampan 1938-e godine)


OSTALI RECEPTI KLIK OVDE
[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA