U odbojkaškom klubu Smeč iz Svilajnca treniraju deca iz raznih krajeva Srbije !!!

  • Autor:MEDIA PS / M.V.

03/09/2020

Svilajnac-Odbojkaški klub Smeč iz Svilajnca postoji od 2014. godine i od samog starta su stavili svima do znanja da im je jedini i osnovni cilj samo dečiji interes i da se trude da deci priušte sve uslove da se nesmetano bave sportom.


 Dva puta su za ovih 6 godija bili šampioni regiona ispred Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Topole, Batočine, Aranjdelovca, i 4 puta osvajali drugo mesto. 

2018. goodine su igrali kvalifikacije za ulazak u Drugu ligu Centar  i nisu uspeli, dok su ove godine osvajanjem lige otišli direktno u Drugu ligu Centar i time ujedno ostvarili svoj zacrtani cilj koji su imali od samog osnivanja.

Prošle sezone su se takmičili prvi put u pionirskoj selekciji i osvojili su region, takodje, dok je kadetska selekcija ispala u polufinalu i osvojila 3. mesto.  


Inače, u ovom klubu, od osnivanja se sami brinu da nabave kvalitetnu opremu, trude se da deci obezbede dobre uslove, sale za treninge i ono što je najbitnije, da organizuju utakmice sa dobrim timovima. Ukupno imaju u klubu oko 100 deteta sa tendencijom da se to proširi i na okolna mesta koja nemaju odbojkaške klubove. U klubu ima i polaznika koji putuju iz Velike Plane da treniraju odbojku, zatim iz Batočine, Despotovca, Lapova i drugih gradova, pa čak i iz Paraćina. 

 Svi u ovom klubu čine jednu veliku porodicu i to je ono što ih krasi i što ruši sve protivnike na terenu i van njega.

SPORT VESTI GRADA SVILAJNAC