U ĆUPRIJI SVEČANO OTVOREN ATLETSKI STADION „ALEKSANDAR-ACA PETROVIĆ“ -JEDAN ATLETSKI SAN JE OSTAVREN !!!

  • Izvor: cuprija.rs

27/08/2021

Ćuprija- Jedan atletski san je ostvaren. Decenijski san Aleksandra Petrovića, Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Zore Tomecić, Snežane Pajkić danas je postao stvarnost. Neću reći samo Ćuprija, već i Srbija su dobili moderan atletski stadion i mi ga danas predajemo budućim atletskim šampionima.

Foto: facebook-Opština Ćuprija

Ovim rečima se Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija, obratio prisutnima na svečanom otvaranju stadiona koji od danas nosi ime Aleksandra- Ace Petrovića, čoveka koji je nesumnjivo najzaslužniji što uz ime Ćuprije već godinama stoji sinonim grad atletike

Podsetivši da je izgradnja stadiona bila obaveza prema atletskim legendama, Erić je podvukao i veliko razumevanje i funkcionera Srpskog atletskog saveza i Republičke direkcije za imovinu. Uz njihovu pomoć Ćuprija je izgradila atletski stadion, ali na njihovo razumevanje i pomoć Ćuprija može da računa i kada je u pitanju drugi deo projekta, a to je izgradnja atletske dvorane, stoji na sajtu opštine-cuprija.rs

Svečanost otvaranja atletskog stadiona započela je minutom ćutanja Veri Nikolić, najvećoj atletskoj šampionki koju je ova zemlja imala. Nakon toga, prisutnima se obratio Dejan Ćasić, sin preminule šampionke i uz zahvalnost porodice što će glavna trka na mitingu nositi ime Vera Nikolić istakao da je njegova majka najkraći deo života provela u Ćupriji, ali da je svugde isticala da je ona pre svega Ćupričanka.


Slobodan Branković, direktor atletskog saveza, česti i dragi gost i počasni građanin Ćuprije, uz konstataciju da je izgradnja stadiona veliki dan za srpsku atletiku, podsetio je da je Ćuprija izvršila svoj deo posla i u potpunosti sama finansirala izgradnju stadiona. 

Drugi deo, izgradnja atletske dvorane je obaveza države, a da će to biti urađeno, garancije je dao lično Predsednik Republike, tako da nema sumnje da će Ćuprija vrlo brzo dobiti atletski kompleks po svim svetskim atletskim standardima– rekao je Branković. 

Sa njim se slaže i Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza. Podvlači da ako je jedan grad zaslužio da dobije savremen atletski kompleks, onda je to Ćuprija.

Sportski deo svečanosti obogatili su u četiri trke odličnim rezulatima atletičari i atletičarke, pa je po rečima Dragana Zdravkovića, i pored toga što im vreme nije išlo na ruku, ostvareno desetak odličnih vremena. 

U memorijalnoj trci Vera Nikolić na 800 metara pobedila je Marija Stambolić, atletičarka Omladinskog atletskog kluba Beograd iz Beograda, u trci žena na 1500 metara najbolja je bila Marsela Gudić, gošća iz Križevaca u Hrvatskoj.

U trci muškaraca na 1500 metara nije bilo dileme. Pobedio je, najbolji srpski srednjoprugaš, Elzan Bibić, atletičar Novog Pazara, dok je na 3000 metara pobednik bio Milo Malešević, atletičar AK Inđija iz Inđije.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranici Opštine Ćuprija-klik OVDE

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA