1000 POLjOPRIVREDNIKA IZ 35 GRADOVA I OPŠTINA SRBIJE STIGLO U PARALIJU !!!

  • D.Marković

25/08/2021

Delegacija od 1000 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije, koja je sinoć krenula iz Srbije, danas je stigla u Paraliju podno Olimpa u Grčkoj.

Najveći konvoj krenuo je sinoć sa parkinga Akva parka u Jagodini. 600 poljoprivrednika je sa teritorije grada Jagodine, a 400 iz drugih 35 gradova i opština. Oni će do 1. septembra boraviti u grčkoj regiji Pierija gde će obići jednog velikog proizvođača stočne hrane i više proizvođača povrća u staklenicima. 

Najveći deo kompletnog troška ovog putovanja je plaćen sa računa Jedinstvene Srbije, od novca koji ova stranka dobija iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka, a jedan manji deo troškova platili su donatori.


Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. “ Mi smo do sada poljoprivrednike vodili na jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu – u Pariz, nakon čega smo poljoprivrednicima u Jagodini podelili 440 junica i teladi, više puta smo poljoprivrednike vodili u Beč i Grčku. 

Cilj je da naši poljoprivrednici vide kako rade njihove kolege u Evropskoj uniji i da vide da tamo ne teče med i mleko. Gospodin poljoprivredni proizvođač nema ni godišnji odmor, ni slobodne dane, ni regres ni bolovanje i zato smo odlučili da vodimo naše poljoprivrednike. Želim im koristan boravak u Grčkoj i da se svi zajedno vratimo pozitivni u mislima, a negativni na koronu“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi na čelu naše delegacije.

DRUŠTVO VESTI GRADA JAGODINA