RLS – Kraljevčanke spremne za okršaj sa Šapčankama!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

04/04/2018

[views]

KRALJEVO – U subotu, sedmog aprila biće odigrana fudbalska utakmica između ŽFK Sloga 036 iz Kraljeva i šabačke Mačve u okviru Razvojne lige Srbije.

rong> Susret počinje u četrnaest časova i trideset minuta na stadionu Hajduka iz Jarčujaka. Iako je ovo tek početak nadmetanja za juniorke u okviru prolećnog dela prvenstva (desetog kola ) očekivanja su velika i sa jedne, i sa druge strane.Jedan od trenera, koji je ujedno i predsednik ŽFK Sloga 036, Dejan Đilas kaže da njegove izabranice u subotu očekuje veliki izazov.„Iako je ovo tek početak prolećnog dela prvenstva moramo se boriti svim snagama za naš cilj, a to je da za dve godine stignemo do Superlige. Vredno smo radili, trenirali pa se nadam da neće izostati ni rezultati“, izjavio je za media –ps.rs. jedan od šefova stručnog štaba Kraljevčanki. Đilas je izrazio očekivanje da će njegova ekipa „ostaviti srcena terenu“ i uspeti da nadigra, kako ocenjuje, jaku ekipu Mačve. Govoreći generalno o sportu strateg ŽFK Sloga 036 smatra da je najvažnije edukovati mlade kako bi se bavili nekom sportskom disciplinom.

„Ženski fudbal je veoma malo zastupljen u Srbiji i treba raditi na njegovoj popularizaciji, ali, naravno, svako bavljenje sportom je veoma zdravo za decu. Zbog toga treba skrenuti pažnju i roditeljima da svojim mališanima ukažu na važnost zdravog načina života“, istako je Đilas. Kapitenka Sloge 036, Jovana Paunović smatra da su ona i njene saigračice spremne za predstojeći susret. „Imaćemo prednost domaćeg terena pa ću iskoristiti priliku da pozovem sve ljubitelje ženskog fudbala i sporta da dodju na stadion kako bi nas podržali“, poručila je ona.  ŽFK „Sloga 036“ je klub koji je osnovan 2015. godine sa ciljem povratka ženskog fudbala u Kraljevo i svojim postojanjem omogućio devojkama i devojčicama da treniraju sport koji vole. Kraljevo je grad gde se nalaze skriveni fudbalski talenti što su na terenu i pokazale ove devojčice. 

NAJNOVIJE VESTI

SPORT SRBIJA GRADOVI