Putem Instagram četa je Novak Đoković saopštio svima da će Radek Štepanek biti njegov drugi trener!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

30/11/2017

Na veoma zanimljiv način, putem Instagram četa je Novak Đoković saopštio svima da će Radek Štepanek biti njegov drugi trener. Tako se iskusni igrač, koji je nedavno završio profesionalnu karijeru, pridružio stručnom štabu na čijem čelu je Andre Agasi.

Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37 godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o igraču sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati – rekao je Đoković.

Štepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje Đoković tek treba da potvrdi.

– Andre je predložio da kontaktiram Radeka, i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram – objasnio je Novak.

Štepanek jedva čeka da krene sa radom i da debituje kao novi član Novakovog tima.

– Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kom se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji, i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu, i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni – poručio je Štepanek.

Podsetimo, u julu ove godine Novak Đoković je doneo odluku da pauzira sa takmičenjima do kraja sezone zbog povrede lakta. Posle pet meseci oporavka, Novak je počeo sa treninzima i spreman je da se vrati na teren sa Radekom Štepanekom kao pojačanjem u stručnom štabu.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT