Prijem u kabinetu gradonačelnice Užica za Nikolu Filipovića !!!

07/11/2021

Za Nikolu Filipovića Užičanina koji je nedavno na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Italiji osvojio zlatnu medalju i potvrdio titulu prvaka sveta osvojenu 2019. godine, priređen je prijem u kabinetu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević.

Kako je istakla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević svi dosadašnji uspesi ovog mladog sportiste, daju nam povod da budemo zadovoljni i ponosni što je naš sugrađanin.

“Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u kik-boksu 2017. godine, zlatna medalja na Evropskom šampionatu 2018. godine, zlatna medalja na Svetskom prvenstvu 2019. i još jedno zlato sa Svetskog prvenstva u Italiji ove 2021. godine, govore o tome koliko je ovaj čovek posvećen sportu i koliko je uspešan. Svi njegovi sjajni upesi i rezultati nam daju za pravo da kažemo da je Nikola Filipović Užičanin, koji na pravi način promoviše i predstavlja svoj grad gde god se nađe. Nikoli Filipoviću najiskrenije čestitam osvojenu zlatnu medalju i nadam se da će u godinama koje su pred nama biti još ovakvih trenutaka kada ćemo se zajedno radovati”.


Gradonačelnica dodaje i da je upravo Nikola treba da bude primer našoj deci da se još aktivnije bave sportom, jer se pokazalo da trud i zalaganje, marljivost i rad budu uvek nagrađeni.

Uz zahvalnost gradonačelnici na prijemu u Gradskoj kući, Nikola Filipović zahvalio se i svim Užičanima koji ga prate i raduju se njegovim rezultatima.

“Počastvovan sam kad god dođem u Užice nastupom ljudi oko mene, njihovom energijom, njihovom ljubavlju prema meni, osećam se lepo i drago mi je da sam deo ovog grada. Hvala svima koji su uz mene u ovom uspehu”.

Za Nikolu je Grad obezbedio prigodan poklon, a kako je najavila gradonačelnica svi naši sportisti imaće podršku i u narednom periodu. Zajedno sa njima biće kreirani najbolji programi za razvoj sporta u Užicu a i sredstva u budžetu za narednu godinu biće značajno uvećana. Pored toga radiće se u saradnji sa školama na razvoju školskog sporta, sve sa ciljem da se deca motivišu da se bave sportom.

SPORT