Poraz u režiji Anđelovskog, da li će Borac istupiti iz SLS ?!!!

 

  • Autor: Ljubica Sokić

30/10/2017

ČAČAK – Fudbaleri Borca posle velike borbe poraženi su od Partizana rezultatom 2:1. Odlična fudbalska predstava kraj Morave je ostala u senci sramne i perfidne arbitraže glavnog sudije Novice Anđelovskog. Arbitar iz Kačareva je više od 80 minuta korektno i u skladu sa pravilima igre sudio, da bi u finišu utakmice blago rečeno sumnjivim odlukama na štetu Borca režirao epilog meča, objavljeno je na sajtu čačanskog superligaša.
z ikakvog razloga je utakmicu produžio za više od osam minuta, mada je ekipama bilo usmeno saopšteno da je nadoknada četiri minuta. Treba napomenuti da je u drugom poluvremenu itvršeno ukupno tri izmene(Marinković, Romanić i Radin). Olako je pokazao na belu tačku u 88.minutu, da bi konačno u 97.minutu dosudio nepostojeći prekršaj za goste, nakon koga je Tošić postigao pobedonosni gol. Na žalost izveštaj sa jedne od boljih utakmica u Čačku morali smo početi odlukama čoveka, koji je dobro obavio “zadatak“ na Gradskom stadionu.Neposredno pred početak utakmice krenula je i oluja koja kao da je najavljivala veliku borbu na raskvašenom terenu. Već u 1.minutu Suma se našao u stopostotnoj prilici, ali je Dupovac u poslednjem trenutku izblokirao njegov udarac. U 9.minutu Knežević je uposlio Otaševića koji neprecizno šutira iz prve i tom prilikom se povređuje. Menja ga Marković koji je odlično odigrao meč, kao i svi ostali igrači našeg tima. U 11.minutu pokušava agilni Ožegović, ali Bajić odlično brani. U 15.minutu Janković šutira sa 15 metara, ponovo je Bajić na mestu. Uzvraća na suprotnoj strani Knežević, golman Jovičić je dobro postavljen. Mogli su gosti do vođstva u 23.minutu kada je Ožegović za malo bio neprecizan. U 33.minutu Lima zahvata loptu glavom, ali preslabo da bi savladao golmana Partizana. Dva minuta kasnije opasno preti i Jevtović. Poslednju zanimljivu situaciju u prvom poluvremenu beležimo u 42.minutu kada Ostojića za malo postiže auto gol posle dobre akcije Zoćevića i Filipovića.Nastavak utakmice donosi još veću borbu na terenu Gradskog stadiona. U 50.minutu sjajna akcija našeg tima. Jovanović prodire po desnoj strani, centrira, natrčava iz drugog plana Knežević, a lopta se najpre od ruke Jovičića, a potom i od prečke odbija u korner. U 57.minutu Marković odlično centrira sa desne strane, a Knežević i Lima ne zahvataju loptu iz dobre pozicije.


Kazna za promašaje stiže u 59.minutu. Robusni Tavamba je prihvatio loptu, prebacio Bajića i poslao je u mrežu za 0:1. Primljeni gol nije demoralisao naše igrače koji nastavljaju sa još jačim atacima ka golu Beograđana. U 65.minutu je najpre na suprotnoj strani Tavamba za malo bio neprecizan sa 16 metara. Minut kasnije novi centaršut Markovića, Lima promašuje loptu, a Filipović je šalje pored gola.  Odličnu igru igrači Borca krunišu golom u 70.minutu. Jovanović vara Mitrovića, centrira sa desne strane, a Lima je najspretniji u gužvi ispred Jovičića, 1:1.Tri minuta nakon datog gola nova kontra Borca koju ne završava na najbolji način Filipović. U 75.minutu Tavamba je u odličnoj prilici, Bajić istrčava i padom u noge brani. U 79.minutu Janković opasno šutira sa 15 metara, ponovo je naš kapiten na mestu. U85.minutu Janković je za malo neprecizan. Tri minuta kasnije na delu je Anđelovski. Duel Čađenovića i Jankovića koji teatralno pada, arbitar iz Kačareva kao da je jedva dočekao pa upire na belu tačku. Bajić čita Tošića, spašava svoj tim, ali i obraz sudije iz Kačareva. U 95.minutu Tavamba je u dobroj prilici, ali je izblokiran i lopta leti preko gola. Iako je utakmica produžena za četiri minuta što je potvrdio šef stručnog štaba Borca Igora Spasić, rekavši da je četvrti sudija to usmeno učinio jer je mali semafor bio u kvaru, gosti do pobede dolaze u 97.minutu utakmice, što potvrđuje i direktan prenos TV Arena na kome je u trenutku šuta Tošića jasno pisalo 96:45.Duel Romanića i Tošića Anđelovski je okarakterisao kao prekršaj za goste, mada je očigledno bilo da je naš igrač prvi stigao do lopte. Najiskusniji igrač Partizana postiže gol iz nepostojećeg slobodnog udarca sa 20 metara za konačnih 1:2. Odlična utakmica, nezaslužen poraz Borca i opor ukus svih onih koji su po kišnom vremenu bili večeras kraj Morave.“Teška utakmica u teškim uslovima. Bilo je prilika na obe strane i moram čestitati igračima oba tima na borbi“ – kratko je rekao trener Partizana Miroslav Đukić. “Očigledno je da utakmica traje onoliko koliko jedan čovek odluči. Šteta je da veliku borbu igrača oba tima mora da odluči neko trinaesti ili četrnaesti. Mislim da je ovo najbolja utakmica Borca do sada i prava je šteta što smo na kraju poraženi. Moramo se što pre izdići posle ovako bolnog poraza jer nas već u subotu očekuje bitna utakmica protiv Javora“ – rekao je trener Borca Igor Spasić koji je na pitanje novinara koliko im je četvrti sudija Ilija Brdar rekao da je produžena utakmica odgovorio:“Četiri minuta“. Posle skandaloznog suđenja Novice Anđelovskog koji je svojim odlukama direktno skrojio ishod utakmice između Borca i Partizana doneta je odluka da se za ponedeljak 30.oktobar sazove vanredna sednica Upravnog odbora FK Borac. Na sednici UO će se nakon detaljne analize događanja sa pomenute utakmice doneti odluka o daljem koracima i učešću našeg kluba u Super ligi Srbije.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT