PARTIZAN je boljom igrom savladao Skenderbeg!!!

 

02/11/2017

ALBANCI su pognutih glava napustili Humsku, a ukoliko to učine i fudbaleri Jang Bojsa za tri nedelje Partizan će prvi put od sezone 2004/2005. igrati u Evropi i na pragu proleća. Srpski šampion nije odigrao lepu utakmicu protiv Skenderbega, ali su takmičarski pristup i realizacija u pravim trenucima doneli zlata vredne bodove koji crno-bele stavljaju u gotovo idealnu poziciju pred poslednjih 180 minuta fudbala u grupi B – 2:0 (1:0).

akmica koja je u taboru srpskog šampiona posle izvlačenja grupa obeležena kao jedina u kojoj ne dolazi u obzir nijedan ishod osim pobede bila je sve samo ne rutina crno-belih, svakako ne do vodećeg gola. Albanci su se kao i na svom terenu dve nedelje ranije “naoružali” borbenošću i agresivnošću i bilo je jasno da može da dođe do problema ukoliko Đukićevi izabranici ne odgovore na isti način.

Upravo to se i dogodilo u prvih pola sata kada je očekivanu veliku ofanzivu Partizana na krilima navijača zamenila “čekalica” i bled pritisak na rivala. Stekao se utisak da brava disciplinovanih Albanaca može da bude otključana samo iz prekida ili posle neke individualne greške i upravo to se i dogodilo u 39. minutu. Zoran Tošić je nekoliko minuta ranije odlično pokušao iz identične pozicije sa koje je u Čačku doneo radost svom timu, ali je Šehi krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

Kada je dosuđen slobodan udarac na drugoj strani nije bilo malo onih koji su pomislili da to nije njegova pozicija. Bambi je mirno objasnio saigračima ko je “gazda”, nanišanio, pogodio desni donji ugao i usmerio svoj tim ka pobedi koja bi mogla proleće da znači.

Treća sreća Tošića u poslednjih nekoliko dana (dva gola i rođenje kćerke) značajno je promenila tok utakmice. Otvorenija igra Skenderbega je olakšala noge crno-belima, a prostor koji se sve više otvarao su na pravi način koristili Tavamba, Tošić i sveprisutni Everton, koji je ponovo preorao teren uzduž i popreko, oduzimao lopte, uklizavao, a u 78.minutu je čak došao u situaciju da postigne gol.

Ono što nije njemu pošlo za nogom jeste Tavambi u 66.minutu. Nagrada za još jednu racionalnu i pre svega korisnu partiju Kamerunca stigla je posle greške odbrane gostiju i pasa Ožegovića za definitivnu overu trijumfa. Partizan je tako stigao na “kotu 5” u grupi B, a kako su lepe vesti stigle i iz Berna jasno je da bi prvo evropsko proleće posle 13 godina moglo da stigne već 23.novembra.

BEZ TOŠIĆA NA JANG BOJS
MNOGO je doneo Partizanu u poslednje dve utakmice, a sada će u ključnom meču za prolaz u eliminacionu fazu Lige Evrope morati bez njega. Iskusni vezista crno-belih Zoran Tošić zaradio je žuti karton na početku drugog poluvremena i kako mu je to drugi u grupi preskočiće okršaj sa Švajcarcima u Humskoj 23.novembra.

PODRŠKA BEZ MRLjE

APELOVANjE na navijače Partizana, koje je trajalo danima sa svih strana iz Humske, dalo je rezultata tokom utakmice protiv Skenderbega. Pristalice crno-belih su od prvog minuta bile usmerene isključivo na podršku svom timu, pa za razliku od meča u Elbasanu gosti nisu mogli da čuju nijednu pogrdnu reč na račun kluba ili zemlje iz koje dolaze.

Na početku utakmice na južnoj tribini je razvučena “šetalica” sa likom kneza Lazara, a kasnije su se ređale pesme posvećene Partizanu uz povremeno horsko skandiranje sa svih strana stadiona “Kosovo Srbija”. Jasno je da posle dužeg vremena u Partizanu neće morati sa zebnjom da iščekuju oglašavanje disciplinaca evropske kuće fudbala.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT