PAO KELN-Još jedno blistavo evropsko veče ekipe Crvene zvezde!!!

 

28/09/2017

Još jedno blistavo evropsko veče ekipe Crvene zvezde! Prva pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope, i to na gostovanju nemačkom bundesligašu Kelnu! Sledi spektakl u Beogradu protiv Arsenala!

zvanredno prvo i do poslednjeg daha borbeno drugo poluvreme, uz malo i sreće, obeležje su Zvezdine večerašnje partije na “Rajn Enerdži stadionu“ u Kelnu.
 Ali ono najvažnije, ono što će se dugo pamtiti posle ove večeri, jeste konačan rezultat na semaforu – 0:1 u korist Crvene zvezde! Velika pobeda ekipe Vladana Milojevića, prva u Ligi Evrope, za drugo mesto na tabeli Grupe H i nastavak impresivnih rezultata ove sezone na evro-sceni, računajući i kvalifikacije tokom leta. Mogla je Zvezda do vođstva već u sedmom minutu prvog poluvremena, Kanga je izbio sam ispred golmana Horna, doduše iskosa sa desne strane i kada su mnogi “videli“ loptu u golu, ona je završila pored stative.

Nedugo zatim, Nemanja Radonjić je u svom prepoznatljivom stilu protutnjao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je izostao završni pas, domaći su se nekako odbranili. Zvezda je i u narednom periodu kontrolisala dešavanja na terenu, disciplinovano je igrala u defanzivi, ne dozvoljavajući ekipi Kelna da stvori ijednu ozbiljniju priliku. A na drugoj strani, u 26. minutu meča, još jedna odlična prilika. Ovoga puta pripremio ju je Filip Stojković, koji je sa desne strane centrirao za Boaćija, a Zvezdin napadač je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

Minut kasnije i Kanga je okušao svoj udarac sa dvadesetak metara, ali pravo u Horna. Sve je to bio uvod u evrogol Ričmonda Boaćija, na isteku prvih pola sata igre. Sjajno je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, a onda se okrenuo, raspalio i smestio je u gornji desni ugao – 0:1!!! Zvezda vodi, potpuno zasluženo!!!Jedino što je tokom prvog poluvremena pomalo nerviralo navijače Crvene zvezde jeste to što se Kanga u par navrata odlučio za udarce ka golu, iako je možda imao i boljih rešenja u tim situacijama. Tek u poslednjim trenucima prvog poluvremena Jojić je ozbiljno pripretio golu Zvezde sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative. Očekivao se odgovor domaćih u drugom poluvremenu i ekipa Kelna je zaista u nastavku zaigrala znatno konkretnije i ambicioznije. Trener domaćih Peter Šteger je u poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, umesto Merea i Girasija, priliku su dobili Bitenkur i Osako i promena je bila vidljiva. Najbolju priliku za domaće od početka meča imao je Miloš Jojić u 58. minutu, kada ga je Zvezdina odbrana izgubila iz vida, on je, poput Kange u prvom poluvremenu, izbio sam ispred Borjana, gađao je bliži ugao i pogodio stativu. Pritisak domaćih se nastavio, a pet minuta kasnije, Ričmond Boaći je zbog povrede morao van terena. Umesto njega, na teren je ušao Aleksandar Pešić. Keln je i dalje imao inicijativu, a Miloš Jojić je u 67. minutu još jednom pogodio stativu! Ovoga puta je šutirao sa dvadesetak metara, bio je to odličan udarac, ali je pogodio gotovo isto mesto kao i desetak minuta ranije. Pet minuta kasnije Radonjića je zamenio Milić, a odmah zatim još jedna velika prilika za “Jarčeve“ i ponovo mnogo sreće za Borjana. Ovoga puta, posle centaršuta sa leve strane, Bitenkur je šutirao sa nekih pet-šest metara, ali je i treći put na ovom meču stativa bila saveznik Beograđana. Poslednja reakcija trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića bio je ulazak Uroša Račića umesto umornog Nenada Krstičića. Pritisak domaćin nije jenjavao, a umor je bio sve izraženiji kod Zvezdinih fudbalera, pa se na grčeve požalio i Mičel Donald, baš kao i Babić koji je zaradio i posekotinu na glavi. Zvezda je pokušala da pripreti u 83. minutu posle kontre koju je povukao Kanga, ali lopta koju je uputio ka Pešiću u kaznenji prostor, nije bila precizna. Još izglednija bila je prilika Srnića u 89. minutu, ali su se domaći nekako odbranili. U nadoknadi vremena usledio je poslednji trzaj domaćih, još jedan opasan pokušaj posle kornera, ali Borjan je sjajno reagovao i zasluženo Zvezdino slavlje je polako moglo da počne! Keln: Horn – Mere (Bitenkur od 46.), Sorensen, Hajnc – Olkovski (Klemens od 76.), Ozčan, Leman (kapiten), Jojić, Rauh – Kordoba, Girasi (Osako od 46.).
Crvena zvezda:
 Borjan – Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić – Donald, Krstičić (Račić od 78.) – Srnić, Kanga, Radonjić (Milić od 73.) – Boaći (Pešić od 63.)

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT