Olga Danilović-Juniorska šampionka u dublu!!!

Olga Danilović-Juniorska šampionka u dublu!!!

18/07/2017

SVOJE prve grend slem korake uporedila je sa scenama iz crtanog filma. Sa entuzijazmom deteta koje hoće sve da proba, uletela je u teniski svet čuda vičući: „Jao, mama, vidi ovo!“ Negde između opčinjenosti što sa Serenom deli svlačionicu i druge juniorske grend slem titule koju je u konkurenciji dublova osvojila na Vimbldonu, Olga Danilović (16) je – porasla.

– Prošle godine u Australiji, kada sam počela da igram na najvećim turnirima, bila sam prava Alisa u zemlji čuda. Vučem mamu za rukav i pokazujem joj igrače. Bila sam fascinirana koliko ima zvezda oko mene. Doživljaj mi je što imam sakupljače loptica, što delim svlačionicu sa legendama…

Između trijumfa prošle godine u igri parova na Rolan Garosu i uspeha na Vimbldonu, stalo je nekoliko slabijih rezultata u singlu.

– Bila sam primorana da se naviknem na sve što grend slemovi nose, inače bih stalno ispadala u prvom kolu. Ne mogu da priđem Sereni i kažem joj svaki put: „Jao, što ti dobro igraš“ – ne želi Olga da „smara“ asove, kako kaže.

Više bi volela da uskoro sa njima deli teren.

– Svi oni su normalni, vode sportski život, imaju treninge, mečeve svaki dan… Viđaću ih ja i dalje ako bog da. Tenis će biti moj život. Toliko zvezda ima na turnirima da je najbolje da se samo skoncentrišeš na sebe i ono zbog čega si tu.

Za Alisu u Olgi je bio poseban izazov da je ne ponesu bajkoviti pejzaž Vimbldona, prinčevi na kompleksu, bele haljine…

 

– Oduvek sam bila fascinirana ovim turnirom. Tradicija je fenomenalna. Nigde nema toga da igramo u belom, na travi. Da nas u juniorskom dublu gleda toliko ljudi. Stvarno se vidi da vole tenis, a meni je lepo kad ljudi vole ono što ja radim. Najela sam se i jagoda sa šlagom, ovde su najbolje!

Šlag na tortu bio je pehar u konkurenciji dublova, a treba se odupreti i osećajima koje on donosi, izbeći razmišljanja o ponavljanju toga u seniorskoj konkurenciji.

– Grend slemovi su nešto posebno. Kad gledam neko seniorsko finale, zamišljam sebe kako podižem pehar pred punim stadionom. To je stvarno san. Ali ne gledam toliko daleko, jer to ne vodi na dobro. Samo, eto, zamislim ponekad tu sliku u glavi.

Slika joj se javila još kad je Đoković uzeo prvi pehar na Otvorenom prvenstvu Engleske 2011.

– Plakala sam kad je Nole osvojio onu prvu titulu. I on je plakao, kao i cela Srbija. Ne znam osobu koja nije. Zamišljala sam da krenem njegovim stopama, ali dug je put do tamo.

Novak joj pomaže na svakom nadmetanju gde se sretnu.

– Meni mnogo znači i samo to kad sam s njim na istom turniru, a kamoli kad mi se javi. Svaka njegova reč znači, barem to bilo „kako si, šta radiš“. Uvek me savetuje. Žao mi je mnogo što je morao da preda meč, vratio se u formu, igrao odlično. Ali biće još Vimbldona, bitno je da se on oporavi. Čovek je „prešao igricu“ u tenisu…

MAMA LUDI ZBOG SLUŠALICA

DANILOVIĆEVA pred sam meč voli da utone u svoj svet.

– Stavim slušalice i pustim muziku. Mama ludi, jer nikog ne čujem. Volim da se koncentrišem, da budem sama u svom svetu, to me opušta. Na plej-listi se nalazi sve živo, domaće i strano. Imam jednu listu sa onim tužnim smajlićem kad sam bezveze, a imam i jednu sa onom sličicom pesnice, to su pesme koje me dižu. „Krvare“ mi uši posle 15 minuta, ali mi to daje adrenalin.

SPORTSKA PORODICA VELIKI PLUS

MLADA teniserka je ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića.

– Ima roditelja koji žele najbolje svom detetu ali prosto ne razumeju kroz šta ono prolazi. Meni je veliki plus to što sam iz sportske porodice, što imam nekog sa kim mogu da se posavetujem u svako doba dana i noći. Lepo je sve ovo kad osvajaš titule, pobeđuješ, ali nije samo to tenis. Ima dosta padova.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT