ODRŽAN 4. SVILAJNAČKI POLUMARATON

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S. / MEDIA PS

Više od 500 trkača iz cele Srbije, dobra atmosfera i lep, sunčan dan obeležili su 4. svilajnački polumaraton, za čiju organizaciju kažu da je jedna od najboljih u Srbiji.

Foto : facebook- Opština Svilajnac

Marko Ranković iz Lazarevca pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona, a 21km istrčao je za 1:10:30. Drugo mesto osvojio je Gabriel Valentin Timis, a treće Aleksandar Jovanović. U ženskoj konkurenciji pobednica je Slađana Stamenković, članica AK “Crvena zvezda”, drugo mesto je Snežana Milošević, a treće naša Svilajnčanka Ana Marković, koja je i pobednica kategorije 35+.
Svi učesnici u sve četiri trke (trka zadovoljstva, štafeta, frtalj maraton i polumaraton) osvojili su medalje, a pehare su dobili osvajači prva tri mesta u svim trkama.

  1. SVILAJNAČKI POLUMARATON otvorio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je pobednicima polumaratonske trke uručio pehare i nagrade od 10.000 za 1. mesto, 7.000 za drugo i 5.000 dinara za treće mesto: „Oko 500 trkača ukupno učestvovalo je danas na našoj najvećoj sportskoj manifestaciji. Bilo je trkača iz cele Srbije, neki od njih imaju zaista zavidne rezultate, što samo potvrđuje da je Svilajnački polumaraton jedna priznata sportska manifestacija sa velikim potencijalom. Za to je zaslužna i dobra organizacija, entuzijazam ljudi iz Atletskog kluba “Duge staze”, kao i dobra staza, a Svilajnčani su se ponovo pokazali kao dobri domaćini koji neguju prave sportske vrednosti“ – izjavio je on. .Članovi atletskog kluba “Duge staze” osvojili su prva dva mesta u štafetnoj trci, dok je ove godine po prvi put održan frtalj maraton koji je najbrže istrčao Novica Stojanović iz Kovina.

U trci zadovoljstva u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Aleksandar Jovanović, drugo mesto Petar Dimitrijević, a treće Dejan Živković. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Jelena Veličković, drugo Danijela Miladinović, a treće Teodora Radosavljević.
Predsednik AK “Duge staze” Svilajnac Gradimir Krunić kaže da su pobednici svi koji su učestvovali:
“Svako ko je istrčao neku od trka dobija medalju jer je svako zaslužuje, svi su pobednici jer su pobedili sebe, a to je najteže. Zadovoljan sam kako je sve prošlo, imali smo i lepo zajedničko druženje nakon trke, a već naredne nedelje počinjemo sa pripremama za naredni svilajnački polumaraton”.
Svilajnački polumaraton organizuje AK „Duge staze“, a pokrovitelj je Opština Svilajnac. Podršku pružaju i Crveni krst Svilajnac, Dom zdravlja Svilajnac, Prirodnjački centar, Sportski savez opštine Svilajnac, brojni volonteri…

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA SVILAJNAC