KO nasledjuje NOVAKA na tronu Rolan Garosu!!!

 

11. јуна 2017.

Vavrinka u današnjem velikom finalu protiv Nadala, neće želeti da bude samo jedna od konfeta na jubilarnom slavlju „kralja šljake“, iako Španac juri rekord

ENOGRAFIJA postavljena za proslavu Rafine desete krune Rolan Garosa idealna je pozornica za čoveka koji i te kako ume da pokvari žurku. Sten Vavrinka je pre dve godine u kariranom šorcu upao na crveni tepih centralnog terena i zaustavio Novaka Đokovića u nameri da kompletira kolekciju grend slem pehara. Ni u današnjem velikom finalu protiv Nadala, neće želeti da bude samo jedna od konfeta na jubilarnom slavlju „kralja šljake“.

Španac bi desetom reckom na pariskoj zemlji postao prvi igrač u istoriji sa dvocifrenim brojem pehara na jednom od četiri najveća turnira. Margaret Kort je uspela to da uradi na Australijan openu, slavila je 11 puta.

-Da li bi to bio moj najveći uspeh? Devet ili deset, mala je razlika – svestan je Rafa da je u svakom slučaju gospodar ovih terena otkako je prvi put prošao kroz kapiju sa 19 godina.

Od 2005. ima skor od 78 pobeda i dva poraza, jedan od Robina Soderlinga u četvrtoj rundi 2009. i drugi od Novaka Đokovića u četvrtfinalu 2015. Prošle sezone je predao meč trećeg kola bez borbe zbog povrede.

– Kada igraš protiv Rafe na Rolan Garosu, nikad nisi favorit. Ako izgubiš, to je normalno. Ali, niko ne želi da doživi poraz u finalu grend slema, zar ne – namignuo je Sten, koji je tri puta nastupio u grend slem finalima i nikad ih nije napuštao bez pehara.

SPORT