Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala ali još izvan TOP 30!!!

  • Izvor: sportske.net

24/02/2018

Fudbalska reprezentacija Srbije već petu godinu za redom ne uspeva da se domogne mesta u TOP 30 selekcija sveta. Na najnovijoj FIFA rang listi „Orlovi“ su ipak napravili pomak

t godina prošlo je od momenta kada je reprezentacija Srbije poslednji put bila u TOP 30 reprezentacija sveta na FIFA rang listi.

„Orlovi“ su 2013. godinu završili na poziciji broj 30, a od tog momenta traje borba da se naš nacionalni tim vrati tamo gde bi po kvalitetu igrača trebalo da mu bude mesto.

Među prvih deset reprezentacija nije bilo nikakvih promena. Nemačka drži prvo mesto, prate je Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Španija, Poljska, Švajcarska, Francuska i Čile.

Što se tiče rivala našeg nacionalnog tima sa kojima ćemo igrati na Mundijalu, Brazil i Švajcarska su zadržali svoje pozicije sa prethodne rang liste, a Kostarika je napredovala za dva mesta i sada je 25. selekcija sveta.

Najveći pomak na najnovijoj FIFA rang listi napravio je Kongo koji je sada 88. reprezentacija na svetu.

Naredna FIFA rang lista biće objavljena 15. marta. Podsećamo da će naš nacionalni tim u drugoj polovini marta odigrati dva pripremna meča sa Marokom i Nigerijom što će biti prilika da se sakupe novi bodovi.

SPORT