FK Radnički iz Kragujevca odlučio je da naredne sezone mečeve Superlige Srbije igra u Donjoj Trnavi

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: NOVOSTI.RS

FUDBALSKI klub Radnički iz Kragujevca odlučio je da naredne sezone mečeve Superlige Srbije igra u Donjoj Trnavi.

Foto:pixabay-ilustracija

Ovo je odlučeno zbog gradnje novog stadiona „Čika Dača“. Donja Trnava je selo između Kragujevca i Topole, a ima manje od 1000 stanovnika. Utakmice će se igrati na fudbalskom kompleksu „Pampas“ za koji je potrebno da se srede još neke stvari da bi ispunjavao uslove za Superligu, prenosi portal novosti.rs.

– Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

– S obzirom na to da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu „Mladost“, kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi, navodi se na portalu novosti.rs.

– Gospodin Bratislav Milanović, idejni tvorac fudbalskog kompleksa „Pampas“ u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu.

– Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni – navodi se u saopštenju Radničkog.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT