ZAVRŠENE 28. MAJSKE AMATERSKE POZORIŠNE SVEČANOSTI

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Od 16. do 20. maja 2023.godine, u prostorijama Doma kulture u Plažanu, mnogobrojnoj publici su se u takmičarskim večerima predstavila pozorišta iz Kostolca, Požarevca, Ćuprije i Jagodine.

Priznanje „Slavoljub Vulić“, ponela je predstava „San letnje noći“, u izvedbi pozorišta „Milivoje Živanović“ iz Požarevca, koja je proglašena za najbolju, kako po oceni žirija tako i po ocenama publike.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu dobio je Valentino Oljača, za ulogu Nikole Vratila u predstavi „San letnje noći“, a nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Nataša Rokvić za ulogu Julije u predstavi „Bila je to ševa“.

Nagrađeni su i najistaknutiji u epizodnim ulogama, i to Aleksandar Mileusnić za najbolju mušku epizodnu ulogu, ulogu Lajoša u predstavi „Stan za neverstvo“ i Sara Trailović za najbolju žensku epizodnu ulogu, koja je igrala Đavolka u predstavi „San letnje noći“.

Nakon dodele nagrada, u čast pobednika 28. MAPS-a, domaće pozorište „Resava“ teatar, odigralo je predstavu Slobodana Selenića „Ruženje naroda“, u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića.

Izvor, foto : czkdespotovac

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA DESPOTOVAC