FK Morava 1918 – Istorijski dan, istorijske utakmice, istorijski rezultati!!!

  • Autor: FK Morava / MEDIA PS

28/08/2020

Subota, 29. avgust 2020. godine ostaće upamćen kao dan kada je fudbalska lopta opet počela da se okreće na glavnom stadionu u Ćupriji.


Foto: FK Morava

Novi stadion, nova uprava i novi trener doneli su neku novu energiju u pokušaju da vrate klub tamo gde mu je i mesto. Sve to je privuklo i decu da se bave ovim sportom.

Klub sa tradicijom od preko sto godina, koji je bio pred gašenjem, sada ima preko 100 registrovanih igrača u svim kategorijama. Sređene su prostorije i uz pomoć Opštine Ćuprija i sponzora, deci su omogućeni odlični uslovi.


Kadeti su bili prvi koji su kročili na zeleni tepih i dočekali ekipu FK Kosanica. Odigrali odličnu utakmicu i na kraju ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 4:0.

U popodnevnom terminu prvotimci su izašli malo stegnuto u meč, opterećeni pritiskom prvog meča na novom terenu, ali se golom P. Dželatovića u 43 minutu sve okrenulo. Početkom drugog poluvremena P. Dželatović je duplirao prednost, da bi u 70.minutu Milan Petrović Tuja, na svom debiju, iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

Sigurni smo da će se ovakvi rezultati nastaviti i u budućnosti i da će ovi vredni fudbaleri nastaviti da pišu istoriju i na novom stadionu.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA