Filip Pejović – Kapiten i rekorder po broju odigranih utakmica za FK Mačva!!!

  • Autor: Dušan Makević

09/01/2021

Filip Pejović je kapiten i rekorder po broju odigranih utakmica za FK Mačva. Uradili smo intervju sa njim.


Foto- Jugoslav Radović (slika uz odobrenje)

D.M. : Sa koliko godina si počeo da treniraš i da li je to bilo u Fk Mačva?

F.P. : Fudbal treniram od 8 – me godine, tačnije davne 1990. Tada sam počeo u Mačvi, i do dan danas sam u istom klubu. Profesionalno igram fudbal od 2001. godine.

D.M. : Koliko si do sada odigrao utakmica za Mačvu?

F.P. : Za FK Mačva sam odigrao tačno 502 zvanične utakmice u prvom timu. Tu spadaju prvenstveni i kup mečevi. To je klupski rekord, i na to sam ponosan.




Foto- Jugoslav Radović (slika uz odobrenje)

D.M. :  Kakav je osecaj biti godinama kapiten tako velikog kluba?

F.P. : Kapiten kluba sam postao prirodno. Velika čast, a istovremeno i obaveza je biti kapiten FK Mačva. Kapiten je neko ko istovremeno predstavlja igrače, Klub i Grad. Sa velikim zadovoljstvom nosim kapitensku traku kluba koji postoji 101 godinu, a i mog rodnog grada koji broji oko 100 hiljada stanovnika.

 D.M. : Šta ti je najveća satisfakcija u fudbalu?

F.P. : Najveća satisfakcija u fudbalu mi je plasman u Super ligu sa Mačvom. Moj najveći cilj i dečački san. Ostvaren je posle 65 godina, osvajanjem 1. mesta u Prvoj ligi Srbije. To je obeležilo i oplemenilo moju karijeru. Igranje Super lige u Mačvinom dresu je neprocenjivo za mene. Nije slučajno što je to uradila baš moja generacija. Drago mi je zbog toga, jer je to bila grupa odličnih igrača i još boljih ljudi.

D.M. : Hvala ti Filipe što si govorio za naš portal MEDIA PS.

SPORT VESTI GRADA ŠABAC