Džudistinja Marica Andjelov Al Mahamid završila karijeru,okićena bronzom!!!

 

23/10/2017

CEO život je posvetila džudu. Kikinđanka Marica Anđelov Al-Mahamid je na najlepši način završila karijeru u 59. godini, jer je na SP za veterane u italijanskom Olbiju, u konkurenciji 80 takmičarki osvojila bronzanu medalju.

Poslednje SP na kojem sam učestvovala ujedno je i najbolji završetak moje sportske takmičarske karijere. Imam 59 godina, a u kategoriji do 46 kilograma u seniorskoj kategoriji nemam konkurenciju. Međutim, na šampionatima se uvek pravi miks učesnica, tako da se borim sa mlađim i težim takmičarkama. Lokalna samouprava mi je mnogo pomogla plativši mi put do Italije – istakla je Marica Anđelov Al-Mahamid.

Kikinđanka poseduje crni pojas peti dan i džudo konstantno trenira od devete godine. Naša sagovornica ističe da nije ni pomišljala da se bavi ovim sportom. Ipak, kako je većina njenih vršnjaka počela da trenira džudo, i ona se odlučila na to.

– U početku se nisam snalazila. Nisam imala predispozicije za džudo i to me je sputavalo. Bila sam uporna i to se isplatilo jer sam sa 11 godina osvojila prvu medalju na prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu – kaže Marica.

Usledilo je i prvenstvo države koje je obuhvatalo i džudiste iz svih republika nekadašnje Jugoslavije.

– Svaka medalja koju imam iziskivala je puno rada, truda, vremena i odricanja – rekla je naša sagovornica.

Planovi ove sportistkinje su da postane nosilac crnog pojasa šesti dan, kao i da edukuje mlade. Ovo je treći put da Marica Anđelov Al-Mahamid osvaja medalju na svetskom prvenstvu i kaže da bronzana za nju sija zlatnim sjajem.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT