Danas počinju Zimske OLIMPIJSKE igre u Južnoj Koreji!!!

  • Izvor: novosti.rs

09/02/2018

ČETIRI aduta brane boje Srbije i ugled našeg zimskog sporta. Danas u podne ceremonijom svečanog otvaranja počinju 23. Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu, a čast našeg sporta brane skijaši Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i nordijski skijaš Damir Rastić.

style=“text-align: center;“>foto wikipedia

Domaćin Igara je juče ceremonijom svečanog podizanja zastave Republike Srbije odao posebnu počast našoj delegaciji u kojoj je pored pomenutih sportista bio i predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, šef naše misije Damir Štajner, kao i novi član Izvršnog odbora MOK Nenad Lalović.

Na današnju ceremoniju svečanog otvaranja (20.00 po lokalnom vremenu) stiže i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić. Na Igrama će se takmičiti 2.925 sportista iz 92 zemlje.

– Naša želja je da pokažemo što bolji rezultat na Zimskim olimpijskim igrama. Na njima se, po običaju, skuplja sve najbolje što danas ima svet. U našim disciplinama je konkurencija veoma jaka, a za mene je posebno ohrabrenje šesto mesto na Svetskom kupu koje sam nedavno osvojila. Ono je samo potvrda da sam zaista u dobroj formi, mada bi na takmičenju u Pjongčangu trebalo da se dogodi nekoliko dobrih stvari koje bi mogle da donesu pravi rezultat – kaže naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović, koja će danas nositi srpsku zastavu na otvaranju ZOI.

Zanimljivo je da će od naših takmičara na staze prvi da izađu imenjaci Marko Vukičević i Marko Stevović. Njih dvojica će se 11. februara u tri sata ujutro po našem vremenu takmičiti u spustu u alpskom skijanju, dok će Nevena Ignjatović u ponedeljak 12. fenruara u 2:15 da debituje u veleslalomu.

Predsednik OKS Božidar Maljković je od prvog dana uz naše sportiste.

– Srbija ima zbog koga da bude ponosna i mi ćemo učiniti sve da ove Zimske olimpijske igre ostanu svima u najboljem sećanju. Nevena, jedan i drugi Marko i Damir su naše velike uzdanice. Drže se onoga što sam i ja kao košarkaški trener uvek govorio svojim igračima. Neka na dan takmičenja daju ono najbolje što mogu u tom trenutku i to će biti sasvim dovoljno za rezultat koji će ispuniti njihove i naše želje – kaže Maljković.

Šef naše misije u Pjongčangu Damir Štajner je zadovoljan svim detaljima koji su bili vezani za organizaciju puta i smeštaj naše delegacije u Olimpijskom selu.

– OK Srbije je i ovog puta obezbedio najbolje uslove za pripreme naših sportista, a domaćin Igara je učinio sve da boravak u Pjongčangu ostane svima u najlepšem sećanju. Osim toga, veoma stroge norme koje su stajale pred našim sportistima i koje su ispunili samo oni najbolji i malobrojni, dovoljno govore o tome da je četvoro naših takmičara zapravo ono najbolje što Srbija ima u ovom trenutku – kaže Štajner.

RASPORED NAŠIH U PJONGČANGU

* Petak, 9. februar (12.00, srpsko vreme) – ceremonija svečanog otvaranja
* Nedelja, 11. 2. (3.00), spust, M. Vukičević, M. Stevović
* Ponedeljak, 12. 2. (2.15), veleslalom, N. Ignjatović
* Utorak, 13. 2. (3.30, 7.00), alpska kombina. i spust, M. Stevović, M. Vukičević
* Sreda, 14. 2. (2.15), slalom, N. Ignjatović
* Četvrtak, 15. 2. (3.00), super dži, M. Stevović, M. Vukičević
* Petak, 16. 2. (7.00), skijaško trčanje, D. Rastić
* Subota, 17. 2. (3.00), super dži, N. Ignjatović
* Nedelja, 18. 2. (2.15), veleslalom, M. Vukičević, M. Stevović
* Sreda, 21. 2. (3.00), spust, N. Ignjatović
* Četvrtak, 22. 2. (2.15.), slalom, M. Vukičević, M. Stevović
* Petak, 23. 2. (3.00), spust, N. Ignjatović
* Nedelja, 25. 2. (12.00), ceremonija svečanog zatvaranja.

SPORT