Dan simultanki u Srbiji, 2. jun, biće odigran i u Ćupriji!!!

  • Autor: media ps / N. Savić

31/05/2018

[views]Ove godine će se 2.juni, Dan simultanki u Srbiji održati u mnogim gradovima Srbije, a šahovski klub „Radnički Bone“ Ćuprija se ove godine pridružio po prvi put ovoj manifestaciji.
rong>Prvi vikend u junu je predviđen za održavanje šahovskih simultanki na otvorenom u Srbiji i to je postalo tradicionalno od 1990.god. i poznato je kao Simultanka na 1000 tabli.U Beogradu će biti održana 3.juna, a u ostatku Srbije bez Vojvodine 2.juna pa se  može reći da je ovaj vikend predviđen za simultanke na otvorenom po gradovima Srbije. U Vojvodini je u kalendaru i 2. i 3.juni.U subotu 02.06.2018. god. na trgu u Ćupriji sa početkom od 11 časova odigraće se simultanka. Šahovsku simultanku će igrati velemajstor dr Miroslav Miljković iz Niša i Dragan Kojović internacionalni majstor iz Čačka, a igraće protiv dece koja pohađaju šahovsku sekciju u svojim školama u Ćupriji kao i deca gosti iz osnovnih škola u Resavici i Paraćinu. Meč se igra na 20 tabli.

FISEK VARVARIN9 (760 x 140)
FISEK VARVARIN8 (760 x 140)
sah1 (450 x 600)
sah2 (450 x 600)
sah5o (600 x 450)

Biografija Miljkovića: -Miroslav Miljković, doktor medicine, specijalizant nuklearne medicine, šahovski velemajstor i aktuelno najbolji niški šahista, kadetski prvak Jugoslavije dva puta, kadetski reprezentativac, osvajač nekoliko jakih međunarodnih otvorenih turnira, dva puta ekipno bio prvak Srbije i jednom osvajač Kupa Srbije, živi u Nišu.Za Kojovića se može reći da je dugogodišnji kapiten ekipe Metalac iz Gornjeg Milanovca, osvajač mnogih domaćih otvorenih turnira, među njima i zimskog opena u Paraćinu pre par godina.

Na simultanci mogu da učestvuju i svi zainteresovani ljubitelji šaha koji se do 1o.30 min. prijave organizatoru dr. Nataši Savić. U slučaju kiše, simultanka će se premestiti u Sportsku halu Ada u Ćupriji.

Simultanka je podržana od strane Sportskog saveza Ćuprije.

Glavni sudija turnira biće jedan od najpoznatijih francuskih sudija Dominique Dervieux, inače, odnedavno Ćupričanin. Dođite da šahiramo i gledamo nekadašnje i buduće šampione na delu!

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA