Ćuprija je jedna od opština u kojoj se organizuju SEOSKE IGRE, ovog puta u selu Mijatovac!!!

  • Autor: MEDIA PS

06/07/2021

Opština Ćuprija je jedan od dvadesetak gradova koji je od strane Sportskog saveza Srbije izabran da organizuje Seoske igre. 

Kako sam naziv kaže, igre će se organizovati u selu i na njima će se dobiti prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, koje će predstavljati ovaj grad u finalu Seoskih igara.

Sportski savez Ćuprije i rukovodstvo opštine Ćuprija su izabrali selo Mijatovac, koje se nalazi na regionalnom putu Ćuprija-Jagodina za organizatora i domaćina ovih Seoskih igara, koje će se u Mijatovcu održati u petak, 9. 7. 2021. godine.

Osim ekipe domaćina, učestvovaće ekipe iz Jovca, Krušara i Virina.
Ekipu broji dvadeset članova starosti od najmanje 15 godina s tim da gornja granica starosti ne postoji. Uslov je i da pet člana ekipe moraju biti žene.

Evo nekih propozicija takmičenja:

Svaka ekipa mora imati makar po 1 takmičara u svim disciplinama.

Discipline su:

Bacanje kamena sa ramena, Skok iz mesta, Nadvlačenje konopca, Obaranje ruku, Mali fudbal, Odbojka, Šah, Nadvlačenje štapa, Šah, Poligon-trčanje preko prirodnih prepreka, Narodno rvanje.
Svaki takmičar mora imati prebivalište u selu za koje se takmiči, i ono što je važno, nijedan takmičar ne sme biti profesionalni sportista.

Publici i takmičarima će biti strogo zabranjeno konzumiranje alkohola.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA