CRVENA ZVEZDA odličnom igrom odolela Arsenalu!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

02/11/2017

Fudbaleri Crvene zvezde hrabrom igrom na stadionu „Emirati“ u Londonu igrali su nerešeno bez golova sa Arsenalom u utakmici četvrtog kola Grupe H Lige Evrope.

U isto vreme u drugom meču grupe Keln je kao domaćin savladao BATE Borisov 5:2 (1:2), pa tabela sada izgleda ovako: Arsenal 10, Crvena zvezda 5, BATE 4, Keln 3.

lang=“sr-YU“>“Tobdžije“ su obezbedile plasman u šesnaestinu finala, a Zvezda je na dobrom putu da učini isto.

22:08 – DRUGO POLUVREME

Olivije Žiru pokušao je sa nekih 25 metara da postigne gol, međutim njegov pokušaj otišao je iznad prečke. Slavoljub Srnić imao je solidnu priliku. Kanga je poslao loptu ka krilnom igraču Crvene zvezde, a ovaj šutirao pravo u Mejsija. Arsenala baš pritiska Zvezdu, međutim crveno-beli čakeju kontra-napade.

Pada Džek Vilšir u 60. minutu, a Luka Banti pokazuje da se igra dalje, možda je i karton za simuliranje zaslužio engleski vezista. Situacija potom daleko diskutabilnija, pogađa lopta u ruku Vujadina Savića, ali ni ovde arbitar ne vidi elemente za najstrožu kaznu.

Strašna prilika za Arsenal u 63. minutu.. Lako se okrenuo Mejtlanda-Najlsa pored Vujadina Savića, oteo mu je loptu Džek Vilšir, dobro je i gađao Englez, ali Le Talek, akrobatski, sklanja loptu sa gol-linije. Ulazi Edvard Nketija umesto Viloka. Minut kasnije i Žiru je imao šansu, ali je njegov prekršaj završio visoko iznad gola. Veliki pritisak kluba iz Londona.

Kanga ide iz igre, menja ga Milić… Gabonac ljutito napušta teren. Holding dobija prvi žuti karton na meču.Crvena zvezda oslobodila se pritiska. Sada „dišu“ mnogo bolje i pokušavaju da se nadigravaju sa londonskim klubom.

Kakva šansa za Zvezdu posle dugo vremena u 81. minutu. Odlično je Milić proigrao Boaćija, mogao je da bira Boaći gde će da šutira, ali bilo je to pored gola. Slabo se snašao napadač iz Gane pred golom, u dve veoma izgledne šanse.

U finišu meča, oba tima su više vodila računa da sačuvaju vlastiti gol. Nije bilo nekih šansi, pa rezultat 0:0 je najpravedniji.

Utakmica je krenula. Zvezda igra u tamnim dresovima, dok Arsenala nastupa u crveno-belim. Prva prilika za Zvezdu, odličan pas u prostor za Nemanju Radonjića po „njegovoj“ levoj strani, ovaj šalje brzu loptu po zemlji, ali Elneni savršeno postavljen ispred Radonjića.

Prva velika pretnja domaćina koja se završava odbranom Milana Borjana u 11. minutu… Fenomenalno je prošao Metland-Najls po levoj strani i dodao Žiruu, ali postavljen je dobro Kanađanin.Igra se veoma dinamično na početku meča. Radonjić je mogao da bude u prilici, ali je loše primio, pa je ona otišla u gol-aut. Crveno-beli su iz ofanzive prešli u blagu defanzivu i čekaće kontra-napade.

Pritisak Arsenala, ali odbrana Zvezde odlično se brani. Bez nekih većih prilika za domaće, osim pomenute šanse Žirua. Sjajna podrška sa tribina za fudbalere Zvezde.

Sada blaga inicijativa Zvezde po desnoj strani preko centaršuteva Stojkovića i Srnića, na kraju se završava očajnim udarcem Gelora Kange koji je u tom trenutku imao mnogo boljih i realnijih opcija.

Pokušala je Zvezda preko desnog boka u 33. minutu. Srnić je primio dobru loptu, isto tako dobro je i centrirao, međutim Boaći je bio zamalo kratak, a opasnost je otklonio Metju Debiši. U roku od jednog minuta dve prilike na obe strane. Prvo je Vilok sjajno dodao do Žirua, ali je Borjan odličnuo ušao u šut i odranio.

Umalo da i sin Dušana Savića postigne gol protiv Arsenala u 38. minutu, ali se isprečila prečka. Pokušao je na drugu stativu da šutira štoper Zvezde, ali odlično je reagovao engleski čuvar mreže i vrhovima prstiju taman toliko zakačio loptu da ona ne završi u mreži.

Još jedna neverovatna šansa za Zvezdu. Boaći je izašao sam ispred golmana Arsenala u 45. minutu, ali šutirao je preko gola, kada su svi videli loptu u mreži.  I na poluvreme se odlazi sa 0:0. 

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT