20/08/2021
[views]
Nije teško, jako lagano do divnog peciva sa kajmakom.
Foto-Bakina kuhinja
Potrebno je:
300 ml mleka15 gr. kvasca svežeg1 kašičica šećera4 kašike maslinovog ulja 550 gr brašna3 kašike kajmakasoli Priprema U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Promešati. Kad nadodje sipati u vangicu, dodati ulje, malo brašna i posoliti.
Dodavati brašno da se dobije mekše testo, mesiti bar 5-6 minuta da se testo naguta vazduha i postane glatko, da se ne lepi za prste. Pokriti da odmara oko 30-40 minutana sobnoj temperaturi. Istresti na sto, malo razmesiti pa izdvojiti 10 komada testa, približno jednakih, malo ih obraditi, u rukama oblikovati loptu. Pokriti da odmaraju 15 minuta. Svaku loptu na stolu razviti što tanje, pa premazati kajmakom. Uviti u tanke rolnice. Iseći po sredini pa isplesti u pletenicu. Redjati u pleh pa pokriti da porastu. Premazati žumancetom i kašikom maslinovog ulja. Po želji posutu semenkama i morskom solju. Peći na 220 stepeni oko 20-30 minuta. Pokriti krpom da odmore i malo se prohlade.. Fantazija..Pamuk testo nema u pekarama. Uživajte…https://www.youtube.com/watch?v=71k-XgG_qrA
BAKINA KUHINJA