U Ćupriji održana 40. sednica Opštinskog veća !!!

  • Izvor, foto : Opština Ćuprija

20/08/2021

Sednicu opštinske vlade otvorio je predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije za gradsko naselje Ćuprija.

Za ove delimične izmene „Plana“ nije bila obavezujuća izrada strateške procene uticaja na životnu sredinu, pa su većnici potvrdili rešenje Opštinske uprave. Nakon toga, zbog preciznijeg obrazloženja, poništen je prethodni, a raspisan novi oglas za prikupljanje pisanih ponuda za otuđenje nepokretnosti na KP 2916/ 1 KO Ćuprija grad.

Strategija razvoja socijalne zaštite za period 2021-2026 i Akcioni plan za poboljšanje socijalnog položaja Roma, dobili su danas „ zeleno“ svetlo većnika, ali su i formirane komisije koje će se starati o izradi planskih dokumenata i njihovom sprovođenju. 


 Nakon pitanja koja su bila posvećena socijalnoj zaštiti, Statut Ustanove kulture usklađen je sa Zakonom o kulturi, a sednicu su zatvorile izmene finansijskih planova. Ovaj put bile su posvećene muzeju „ Horeum margi-Ravno“, Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, Ustanovi kulture i mesnim zajednicama Jovac-Dvorica, Mijatovac , Senje, Dobričevo i Supska.

Na kraju 40. zasedanja Opštinskog veća jednoglasno je prihvaćena inicijativa zamenika predsednika Opštine Ćuprija Vladimira Vasiljevića da se urade neophodne administrativne pripreme kako bi gradski stadion i zvanično poneo ime „Aleksandar – Aca Petrović“

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA