MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Turšija po bakinom receptu !!!

BAKINA KUHINJA

  • Izvor:bakina kuhinja
Broj pregleda: 133
Potrebno je:
 
50 krupnih paprika
2 kg. krastavčića
10 l vode
250 soli
alkoholno sirće 2:1
celer list
malo bibera u zrnu
1 veći ren
Priprema:
 
Papriku dobro oprati, odseći dršku. Krastavčiče oprati i odseći deo gde su drškice.
 
Poredjati u burence pola paprike i na nju dodati  malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće pa odozgo ostatak paprike, dodati opet celera i malo bibera. 

U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar sirćeta alkoholnog 3:1.

Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 litara vode.

Znači sipati  u vodu 250 gr soli i oko 2,5  l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo. 

Ako vam je prekiselo dodati malo vode, ako je neslano dodajte još soli, sve po ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran, dobro izmešati i naliti. 
 
Staviti plastični obruč i kamen ili pak sipati u kese vodu  i dobro je zatvoriti aparatom i pritisnuti.
 
Posle 7 dana je pogledati pa je doliti jer će paprika upiti tečnost .
 
Može stajati do sledeće turšije…Hrskava, fantastična.
 
Napomena:
 U turšiju možete dodati karfiola, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz, ljute papričice i td..

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA