RECEPT DANA-Turšija po bakinom receptu !!!

BAKINA KUHINJA

  • Izvor:bakina kuhinja

16/09/2021

Potrebno je: 50 krupnih paprika2 kg. krastavčića10 l vode250 solialkoholno sirće 2:1celer listmalo bibera u zrnu1 veći ren
Priprema: Papriku dobro oprati, odseći dršku. Krastavčiče oprati i odseći deo gde su drškice.  Poredjati u burence pola paprike i na nju dodati  malo listova celera. Ubaciti sve krastavčiće pa odozgo ostatak paprike, dodati opet celera i malo bibera. 

RECEPT DANA-Turšija po bakinom receptu !!!

U lonac sipati tri litra vode i dodati 1 litar sirćeta alkoholnog 3:1.

Za ovu meru paprike potrebno vam je oko 10 litara vode.

Znači sipati  u vodu 250 gr soli i oko 2,5  l sirćeta. Obavezno probati da li je slano i kiselo. 

Ako vam je prekiselo dodati malo vode, ako je neslano dodajte još soli, sve po ukusu. Ubaciti konzervans i vinobran, dobro izmešati i naliti.  Staviti plastični obruč i kamen ili pak sipati u kese vodu  i dobro je zatvoriti aparatom i pritisnuti.  Posle 7 dana je pogledati pa je doliti jer će paprika upiti tečnost . Može stajati do sledeće turšije…Hrskava, fantastična. Napomena: U turšiju možete dodati karfiola, šargarepu, kisele jabuke, zeleni paradajz, ljute papričice i td..https://www.youtube.com/watch?v=Ha3CF0YKbt4

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA