Vreme, kada je planeta stala- Vukove poete dišu u ritmu planete!!!

  • Autor: Ž. Prokić/MEDIA PS/D.B.

25/04/2020

Iako je ovo vreme bilo u znaku korone, vredni učenici Osnovne škole Vuk Karadžić iz Ćuprije, zajedno sa svojom nastavnicom Draganom Blagojevič su bili vredni i učestvovali u mnogim konkursima.


U novoj i ne baš prijatnoj situaciji, mi kao profesija od koje najmlađa populacija očekuje adekvatnu podršku, opredelili smo se za podsticanje i jačanje stvaralaštva dece i mladih na daljinu, reči su nastavnice Dragane.

Dragana je dobila dopis kojim je obaveštavaju da su radovi njenih učenika osvojili nagradu:

„Obaveštavamo Vas da je 5. maja 2020. godine završen međunarodni konkurs Moj dnevnik u organizaciji „Nastavničke mreže“ a na temu „Vreme kada je planeta stala“.
Stručni žiri u sastavu:
Danijela Miličić-Trebaticki, vaspitačica iz Nadalja, nosilac titule Najbolji nastavnik EX YU
Aleksandra Stanković, nastavnica muzičke kulture iz Beograda, nosilac titule Najbolji nastavnik EX YU
Željana Radojičić Lukić, pokretač Nastavničke mreže, Varkey Foundation Ambassador iz Banje Vrujci je dana 6. maja, doneo odluku da, između više radova pristiglih elektronskim putem, nagradi sledeće najuspešnije učenike čiji su radovi postavljeni na sajtu i FB grupi Nastavničke mreže.
Svi nagrađeni učenici će dobiti Diplome koje će, ovih dana biti postaviljene ovde, u jedan album, te će njihovi roditelji i nastavnici iste moći odatle da preuzmu“.https://www.youtube.com/watch?v=Xai1wautIJYhttps://www.youtube.com/watch?v=X_KnGwA1AWo U kategoriji Moj dnevnik dva rada su u finalu i nagrađena su. Tema dnevnika je „Vreme, kada je planeta stala“ a u  kategoriji Literarnog stvaralaštva su u polufinalu i čeka se finale.Tema Literarnog stvaralaštva je „Planeta diše u istom ritmu“.

Više o samom konkursu možete pogledati na sajtu Nastavnička mreža.

Nastavnici Dragani, kao učenicama sedmog razreda škole „Vuk Karadžić“, Marti i Neveni, koje su poslale svoje radove čestitamo i želimo im još uspeha u daljem radu.

KULTURA VESTI GRADA ĆUPRIJA