NA ADRESU DOMA ZDRAVLjA U DESPOTOVCU stigla vredna donacija iz Nemačke !!!

  • Autor: G.V.D./ MEDIA PS

25/04/2020

Despotovac- 8.maja 2020.godine stigla je u Despotovac donacija iz Nemačke, od strane Humanitarne organizacije „Pro Human“ čiji je predsednik Dr Mima Andrejević-Kri, kao i Kulturno-umetničkog društva „Izvor“ iz Reklinghauzena, zahvaljujući velikom angažmanu gospođe Slavice Nikolić, dugogodišnjem saradniku gerontološkog centra ,,Diakonisches Werk Recklinghausen“ iz Reklinghauzena.


Foto: Gradkse Vesti Despotovac

„Ova donacija će znatno unaprediti rad stacionara pri Domu zdravlja u Despotovcu, korisnici će imati daleko bolje uslove za boravak i lečenje, s obzirom da je donirano 28 novih kreveta, pet kolica sa jastučićima, šest dušeka, dvanaest šetalica, 23 para podizača za krevete, a uskoro će stići posteljine, ormarići, štake, hodalice i druge vrste pomagala. 

Vrednost ove donacije iznosi 125.000 evra. U svoje ime, u ime ustanove, zaposlenih i svih korisnika zahvaljujem se gore pomenutim donatorima, kao i gospodinu Mišku Đorđeviću koji je bio posrednik i realizator ove izuzetno vredne donacije“, naveo je direktor Doma zdravlja Dejan Milošević, koji se još jednom zahvalio na ovakvoj humanosti, brizi i nesebičnoj pomoći.

Takođe, direktor je rekao da se u o okviru ove zdravstvene ustanove stalno radi na unapređenju zdravstvene zaštitne i da ima viziju kako bi stacionar trebao da izgleda i funkcioniše, a da će to biti ostvareno upravo uz podršku donatora, lokalne samouprave i resornog ministarstva, pa će stacionar biti ustanova savremenog izgleda, koja će moći da odgovori na sve potrebe njenih korisnika.


“Meni je Despotovac drag srcu i dugujem veliku zahvalnost predsedniku opštine i predsedniku Skupštine i direktoru Doma zdravlja, nekako ste mi legli srcu zaista. Ja sam našao šansu da vama pomognem koliko god mogu. Ova oprema je direktno stigla sa sajma iz Hanovera, kreveti su eksponati sa sajma i nisu bili upotrebljavani. Očekujemo da stigne još dosta toga, pošto nije moglo da stane sve u šleper, komodice, uniforme za zaposlene i puno još stvari“, naveo je gospodin Miško Đorđević.

„Ja bih se pre svega zahvalio svim našim ljudima iz Nemačke, ali zahvaljujem se našem drugu Mišku Đorđeviću zato što je po ko zna koji put pokazao da misli na Despotovac i da mu je Despotovac u srcu. On ovde ima samo prijatelje, što je velika stvar. Kada smo krenuli u rekonstrukciju Doma zdravlja dogovorili smo se da sa tim nećemo stati. U toku su planovi i projekti za rekonstrukciju stacionara u Despotovcu, tako da sve ovo radimo u interesu građana opštine Despotovac. Jer, kada imate zdrave ljude u opštini, vi ste onda pobedili. Mi ćemo i dalje kroz obostranu saradnju i zadovoljstvo nastaviti i dalje da radimo kako u interesu Doma zdravlja, tako i u interesu našeg stanovništva“, naveo je predsednik Skupštine opštine doktor Zlatko Marjanović, koji je posebno naglasio da, iako je Miško Đorđević iz Kragujevca da ga smatra Despotovčaninom, pošto ga čak i naša deca prepoznaju na ulici.

Takođe smo popričali i sa doktorom Draganom Radosavljevićem, koji je prijatno iznenađen ovom donacijom i koji je istakao da će ovim biti znatno poboljšan rad stacionara, pošto su korisnici u većini slučajeva stara i nepokretna lica. Kreveti su izuzetno kvalitetni sa dosta funkcija i predstavljaju veliku pomoć u nezi pacijenata, pa će se i oni osećati daleko prijatnije u svojoj postelji.

VESTI GRADA DESPOTOVAC