TOMA i MALI ŠEF, PORODIČNI BIZNIS u Centru za kulturu u Svilajncu !!!

  • Autor: MEDIA PS/ cineplex.rs

11/10/2021

U svilajnačkom Centru za kulturu sledeće nedelje, odnosno vikenda, biće dva odlična blokbastera, koji trenutno pune bioskopske sale.


Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

SADRŽAJ

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Originalni naslov: Toma
Početak prikazivanja filma: 16.09.2021
Dužina trajanja filma: 146 min
Država/Godina: SRB/2020
Žanr: biografski
Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković
Režiser: Dragan Bjelogrlić
Distributer: ART VISTA d.o.o.

Petak, 22.10. u 15, 18 i 21 sat
Subota, 23.10. u 15, 18, i 21 sat
Nedelja, 24.10. u 18 i 21 sat
Cena ulaznice 350 dinara Ulaznice možete kupiti na blagajni Centra, radnim danima od 13 do 20 sati. Rezervacija ulaznica nije moguća.

MALI ŠEF – PORODIČNI BIZNIS

U nastavku komedije nominovane za Oskara koja stiže iz studija DrimVorks Animejšn/ DreamWorks Animation, braća Templeton – Tim i njegov mali šef Ted (Srđan Timarov) postali su odrasli i udaljili se jedan od drugog.

SADRŽAJ

Tim je sada oženjen otac koji je uglavnom kod kuće. Ted je izvršni direktor hedž fonda. Ali nova mala šefica sa najsavremenijim pristupom i sposobnim stavom će ih ponovo okupiti … i inspirisati novi porodični posao. 
Tim i njegova supruga Kerol, koja izdržava porodicu, žive u predgrađu sa svojom super pametnom sedmogodišnjom ćerkom Tabitom i preslatkom novom bebom Tinom. Tabita, najbolja u razredu u prestižnoj školi, obožava svog ujaka Teda i želi da postane poput njega, ali Tim, i dalje u kontaktu sa svojom preaktivnom mladalačkom maštom, brine da previše radi i da joj nedostaje normalno detinjstvo. 
Kada beba Tina otkrije da je – ta-da! – tajni agent BabyCorpa na misiji da otkrije mračne tajne Tabitine škole i njenog misterioznog osnivača, dr. Ervina Armstronga, ponovo će okupiti braću Templeton na neočekivan način, navodeći ih da ponovo procene značenje porodice i otkriju šta je zaista važno.

The Boss Baby: Family Business
Početak prikazivanja filma: 04.09.2021
Dužina trajanja filma: 107 min
Država/Godina: USA/2021
Žanr: animirani, komedija
Glumci: Srđan Timarov, Milan Antonić, Nikola Vujović, Snežana Jeremić Nešković, Anđela Džaferović, Milena Živanović, Marko Marković, Ivana Knežević, Branislav Platiša, Sergej Bulatović. Darija Vračević
Režiser: Tom McGrath
Distributer: Taramount film

Nedelja, 24.10. u 16 sati

Cena ulaznice 300 dinara

Ulaznice možete kupiti na blagajni Centra, radnim danima od 13 do 20 sati. Rezervacija ulaznica nije moguća.

KULTURA VESTI GRADA SVILAJNAC