KCNS – PANAOTOVIĆU JOŠ JEDAN MANDAT !!!

  • Izvor: Kulturni cetar Novi Sad

04/06/2020

Skupština Novog Sada na današnjoj sednici donela je odluku da poveri upravljanje Kulturnim centrom Novog Sada na mandatni period od četiri godine aktuelnom direktoru KCNS Bojanu Panaotoviću.


Foto: M.Stojanac

Time je gradska skupština usvojila predlog UO KCNS da Panaotović upravlja krovnom gradskom ustanovom kulture u narednom četvorogodišnjem periodu.

„Od juna 2015. do danas, naš tribinski program ostvario je oko 3 miliona pregleda na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS, u Novi Sad i u KCNS doveli smo, u ovom periodu, trojicu nobelovaca – Petera Handkea, Marija Vargasa Ljosu i Orhana Pamuka, naša izdanja osvojila su 20 književnih nagrada najvišeg ranga…“, rekao je Bojan Panaotović. On je dodao da je KCNS ostvario plodonosnu saradnju sa desetinama ambasada u Srbiji i sa kulturnim centrima u Srbiji i regionu koji su od velikog značaja za afirmaciju srpske kulture i tradicije, kao što su kulturni centri Gračanice, Vukovara, Istočnog Novog Sarajeva, Herceg Novog, Kotora… Takođe, KCNS, kao centralna ustanova kulture u Novom Sadu, pružio je snažnu podršku procesu osvajanja titule Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

Panaotović je zahvalio na ukazanom poverenju vladajućoj većini u Skupštini grada i rekao: „Valja naglasiti da su podrška i poverenje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića bili ključni faktor i vetar u jedra odličnim rezultatima koje smo u minulom periodu ostvarili. Vučević je moderan političar britkog uma koji odlično razume da je za jedan savremeni grad izuzetno važna ravnoteža materijalnog i duhovnog.“

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD