Drugi Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelius“ od 16. do 18. jula u Ćupriji !!!

  • Izvor: Ravanelius / MEDIA PS

06/07/2021

Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius je festival klasične muzike koji organizuju Ustanova kulture Ćuprija i Škola za muzičke talente uz podršku Opštine Ćuprija.

Osmišljen kao spektakularni trodnevni festival, Ravanelius u Ćupriju uvodi novi kulturni sadržaj i skreće pažnju na renomirane muzičke umetnike i ansamble, ali i na mlade i perspektivne umetnike, učenike Škole za muzičke talente, jedinstvene obrazovne institucije na našim prostorima.

Ovogodišnji Ravanelius će od 16. do 18. jula, između ostalih, ugostiti Simfonijetu Sofija iz Bugarske, kvartet Habanera i Duvački kvintet Beogradske filharmonije. Najmlađi posetioci će uživati u radionici izrade gudačkih instrumenata i dečijoj operi koju će izvesti udruženje umetnika Visoko C. Za profesionalce i zainteresovane u oblasti kulture biće organizovana panel diskusija koju će održati Smiljka Isaković, među muzičkom kritikom omiljena kao ,,prva dama čembala’’ i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.


Festival će zatvoriti maestro Stefan Milenković, naš slavni violinista i Kamerata akademika, profesionalni kamerni orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Pozivamo vas da ispratite ovogodišnji trodnevni Ravanelius, festival muzičke izuzetnosti koji se razvija u pravi međunarodni festival muzike i značajnu kulturnu manifestaciju u regionu, koja neumorno promoviše umetničku muziku, afirmiše mlade muzičare i neguje kulturne potrebe zajednice.

Pored inicijalne ideje, naša vizija je i da predstavimo bogatu turističku ponudu Ćuprije i njene okoline. Na taj način Ravanelius svojim imenom priziva zvuk vizantijskog Ravanela, ali i šalje eho u budućnost, gradeći most (ćupriju) između svih vrednih činioca identiteta ovog jedinstvenog grada“, kažu iz Ravaneliusa.

Naš cilj — edukovati mladu publiku i popularizovati umetničku muziku!

Ne propustite priliku da ovog leta zajedno konačno udahnemo muziku!

KULTURA VESTI GRADA ĆUPRIJA