Uhapšena su tri carinska službenika i još dve osobe zbog sumnje da su poreskom utajom oštetili budžet Republike Srbije!!!

 

  • Hronika Srbije

20/12/2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, Upravom carine i Poreskom policijom, uhapsili su tri carinska službenika i još dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su nesavesnim radom u službi i poreskom utajom oštetili budžet Republike Srbije za 2.260.000 evra.

style=“text-align: center;“>foto Tanjug

Uhapšeni su radnici carinarnice Novi Sad Z.O. (1960), N.Š. (1961), Lj.Đ. (1971), carinski agent u dve novosadske špediterske kuće R.N. (1961) i zastupnik „of šor“ kompanije „Delphia services limited“ sa Sejšela Z.J. (1965), dok je za još jednim osumnjičenim ranije raspisana potraga zbog sumnje da je počinio krivično delo poreska utaja.

Osumnjičeni carinski službenici, terete se da su od juna 2016. do aprila ove godine, nesavesnim postupanjem, primili u rad nekompletnu, nepravilno popunjenu i falsifikovanu dokumentaciju, na osnovu koje su „of šor“ kompanija „Delphia services limited“ i još jedno privredno društvo, za čijim je odgovornim licem raspisana potraga, prikazala razduženje 170.127 boksova cigareta marke „Marble“, „Asima“ i „Merilyn Pink Slims“.

Kako se sumnja, u dokumentaciji je lažno prikazano da su cigarete namenjene za potrebe više ambasada stranih država i jedne međunarodne misije, na osnovu čega su carinski službenici vršili oslobađanje od plaćanja carinskih dažbina, PDV-a i akcize.

Na taj način osumnjičeni R.N., Z.J., i odgovorno lice novosadske firme za kojim je raspisana potraga, utajili su 2.260.000 evra, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

HRONIKA